Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ПОЛІСЬКІ СЕЛЯНИ — ГЕРОЇ ТУРИСТИЧНИХ КАЛЕНДАРІВ
У Рівному випустили оригінальні календарі про життя селян-поліщуків — мешканців північних районів області, повідомляє gazeta.ua. Для кожного місяця художники Дмитро Личак і Олександр Гурістюк дібрали картини, які написали під час мандрів селами. Календарі оплатила обласна держадміністрація у межах проекту «Волинь туристична», що популяризує край серед мандрівників. Історично сучасна Рівненщина належала саме до території Великої Волині, або Волинської землі, як її називали у часи середньовіччя.

Героїв для календаря портретів 26-річний художник Дмитро Личак знаходив у поліських селах. Зимові портрети він писав із бабусь, весну і літо — з дітей, підлітків і молодих жінок, осінь — зі зрілих людей. Оригінали поліських портретів виставлено у підземній галереї Острозької академії.
Окрім портретного, для проекту надрукували ще один календар — із гротескними сценками з життя поліщуків, які намалював художник Олександр Гурістюк. На них селяни танцюють, співають, жнивують, катаються на санях або гуляють у лісі. До кожної картини дібрано підпис у поліському гуморі — жарти, небилиці, рядки з пісень, приказок і легенд.

ПОДОЛАВ БОСФОР ЗІ ЗВ'ЯЗАНИМИ РУКАМИ Й НОГАМИ
Севастопольський плавець-марафонець, рекордсмен Книги рекордів України Олег Софяник зробив два запливи в проливі Босфор — на 20 і три кілометри, повідомляє 24tv.ua. Дистанцію в 20 км від району Анадолуфенер до району Ускюдар він здолав стилем батерфляй за п'ять годин 17 хвилин при сильному попутному плині (15–18 км на годину). А за два дні рекордсмен проплив три кілометри колхідо-іберійським стилем, при якому зв'язані руки і ноги. Нелегку дистанцію від європейської частини міста до азійської спортсмен здолав за годину 57 хвилин. Зауважимо, вода була дуже брудна, а її температура сягала 15-16 градусів.
За всю спортивну кар'єру українець зробив понад 50 марафонських запливів, найдовший з яких — через Південно-Китайське море (350 км).
також у паперовій версії читайте:
  • ДИВА
  • ЗНАХІДКИ
  • ФАКТ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • РЕКОРДИ
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • МАНДРИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».