Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ЗНАКИ ЗОДІАКУ З ЛЬОДУ
На площі Ринок у центрі Львова відкрили «Льодяний будинок», повідомляє gazeta.ua. Він розташований неподалік фонтану Амфітріти. Споруда нагадує половину білого футбольного м'яча, у середині якого відвідувачі можуть побачити 12 знаків зодіаку, виготовлених із льоду. Їх створили семеро скульпторів.

Над фігурами працювали десять днів. Мали 120 блоків льоду, який надав Львівський холодокомбінат. Кожний блок вагою близько 150 кг. На одного майстра припало по два знаки зодіаку. Жодних обмежень не було, творили, як підказувала фантазія. У середині приміщення зберігається постійна температура –5°С. Для цього встановили два холодильники. Льодяні знаки зодіаку заввишки близько двох метрів підсвічують різним світлом. Працюватиме «Льодяний будинок» до 8 березня.

УМАНЧАНКА РОЗМАЛЮВАЛА ПІД'ЇЗД ПЕЙЗАЖАМИ
Сорокарічна уманчанка Світлана Ковальчук місяць тому завершила розмальовувати свій під'їзд, повідомляє gazeta.ua. Нині на першому та другому поверхах дев'ятиповерхівки, що розташована в районі ЗОШ № 14, справжня картинна галерея. На сходових клітках, біля вхідних дверей і ліфта — морські пейзажі Криму, березовий гай та українські лелеки.
Жінка пояснює свій вчинок тим, що хотіла зробити під'їзд гарним. Аби не впадав у вічі контраст між новенькою плиткою, яку поклав сусід на підлозі першого поверху, і обшарпаними стінами. Ініціативу Світлани підтримав чоловік і сусіди. Вони купили необхідні матеріали. Загалом на всі роботи витрачено близько трьох тисяч гривень. Художниця малювала впродовж місяця. При цьому вона раніше ніколи не створювала великих картин чи малюнків. Уманчани кажуть, що вперше бачать подібну картинну «галерею» на стінах звичайної багатоповерхівки.
також у паперовій версії читайте:
  • ЕКСПО
  • ХОБІ
  • СТОЛИЦЯ
  • РЕКОРДИ
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».