Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ГЕРОЇ «ОСТРОВА СКАРБІВ» ЗАСПІВАЛИ В МЮЗИКЛІ
Подарунок для дітей — мюзикл «Острів скарбів» — підготував Київський національний академічний театр оперети, повідомляє Укрінформ. Лібрето на музику Володимира Бистрякова спеціально для театру написали автори найулюбленішого дітьми українського мультфільму «Острів скарбів» Давид Черкаський та Аркадій Гарцман.

У творців спектаклю є чимало родзинок, притаманних лише цьому музичному проекту, і якщо порівнювати з ним однойменний мультфільм, то мюзикл — яскравіший та динамічніший. У ньому 12 музично-пластичних номерів і 12 пісень, частина з яких нові, але є кілька — «Шанс» чи «Жадібний Біллі», — добре відомих глядачеві. Що ж до візуального оформлення, то в постановці відсутні звичні для українського глядача декорації, але є цілий спектр мультимедійних ефектів — ноу-хау Національної оперети. Режисер-постановник мюзиклу — лауреат премії «Київська Пектораль» Юлія Маслак, художник-постановник — лауреат російського фестивалю «Театральна весна» Юлія Заулична.

«НОВИЙ ІКОНОПИС»
У Тернополі в Українському домі «Перемога» відкрили Міжнародну виставку дитячого іконопису й сакрального живопису «Для Бога я створю найкраще, що можу», повідомляє newsru.ua. Роботи, представлені тут, створені дітьми з різних країн, незалежно від віросповідання.
За словами куратора виставки-конкурсу, художника й музиканта Яреми Стецика, — це свого роду новий іконопис, нові зображення Бога. Усі твори — неповторні, адже ніхто краще, ніж діти, не знає, як виглядають янголи. Вони не мають усталених манер виконання, але інтуїтивно відчувають присутність Божої любові.
На виставці представлені роботи юних художників із Польщі, Угорщини, Болгарії, Хорватії, Росії та 12-ти областей України. Загалом участь у конкурсі взяли понад 500 дітей. Найкращими визнано 200 робіт, які представлено на виставці.
також у паперовій версії читайте:
  • ФЕСТИВАЛЬ ОБДАРОВАНИХ ДІТЕЙ-СИРІТ
  • НА ЄВРОБАЧЕННІ-2013 ВИСТУПАТИМЕ ЗЛАТА ОҐНЄВІЧ
  • «РУШНИКОВА СТЕЖКА» У ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ
  • ГОГОЛЬFEST ПРИЗНАЧЕНО НА ВЕРЕСЕНЬ
  • МАЙСТРИНЯ ВИРІЗАЄ З КНИЖОК ГЕРОЇВ
  • НІКАС САФРОНОВ ЗАВІТАВ ДО ЗАПОРІЖЖЯ
  • ФОТОВИСТАВКА «НОВОРІЧНІ ТА РІЗДВЯНІ СВЯТА НА ГУЦУЛЬЩИНІ»
  • НАЙУСПІШНІШІ ГАСТРОЛЕРИ РОКУ
  • КАЗКИ ДАНСЬКОГО КОРОЛІВСТВА В «УКРАЇНСЬКОМУ ДОМІ»
  • ЛУВР Б'Є ВЛАСНІ РЕКОРДИ
  • «МАРІЇНКА» СПІВПРАЦЮВАТИМЕ З КЕМЕРОНОМ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».