Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); З НОВИМ РОКОМ!
МУЗЕЙ РІЗДВА— ЦІЛИЙ РІК
Ротенбург-на-Таубері можна, мабуть, назвати столицею Різдва в Німеччині. Тут розташований єдиний у світі музей Різдва. Лише тут цілорічно можна купувати різдвяні товари.

Ротенбург-на-Таубері розміщений на західному кордоні Баварії, між Вюрцбургом і Нюрнбергом. У цьому містечку мешкає лише 11 тис. людей. Щороку його відвідує півтора мільйона відвідувачів, адже воно належить до найкраще збережених середньовічних німецьких міст.
Насамперед у передріздвяний час сюди з’їжджається чимало туристів. У прикрашеному святковими новорічними декораціями місті панує справді казкова атмосфера. Тут є середньовічний різдвяний ринок, де можна випити глінтвейну та купити різдвяний крам у численних крамничках.
Одна з них відкрита цілорічно і відома на весь світ. Ідеться про крамницю-музей Kathe Wohlfahrt. Для поціновувачів різдвяних свят — справжня Мекка. Уже на вході вас вітає величезний Лускунчик. А за порогом виблискує казковий світ. Пристрасний фанат Різдва може знайти тут усе, що заманеться: воскових ангеликів, дерев’яних ляльок, різдвяні піраміди, ялинкові прикраси всіх форм і фарб, вертепи тощо. Велика кількість цих речей виготовлена тут же, у майстерні, яка належить крамниці.
Звісно, така багатоманітність потребує місця, і, пройшовши кілька метрів крамницею, відвідувачі розуміють, чому вона називається «Різдвяне селище». Приміщення відкривається у двір, де перед очима постає щось на кшталт площі, обрамленої вкритими снігом фахверковими будиночками. А в небо простягається п’ятиметрова біла ялинка, вкрита гірляндами та ялинковим гіллям. Справжня красуня, дарма, що штучна.
Після екскурсії «Різдвяним селищем» відвідувачів запросять пройти нагору до різдвяного музею, де можна довідатися усе про історію, звичаї та декорації, пов’язані з цим святом.

ЩО ПОДАРУВАТИ?
Мабуть, найважливішим завданням кожного у цій передсвятковій метушні є вибір подарунка. А що ж дарувати?
Насамперед треба готувати подарунки, керуючись своїми почуттями. Адже ви добре вивчили смаки своїх дітей та близьких? І не стільки важлива вартість подарунка — головне увага. Не шукайте чогось незвичайного. Бажано, щоб подарунок був із «родзинкою».
Більше того, він ще має відповідати символу Нового року. Адже багато хто вірить, що тільки задобривши символічного заступника і «заручившись його підтримкою», можна розраховувати на його заступництво. Щоправда, так це чи ні, кожний повинен для себе вирішувати сам, але така традиція існує. Як ми вже знаємо, це рік Водяної Чорної змії. Проте це не означає, що дарувати необхідно тільки чорні речі. Зовсім ні! Для неї немає нічого кращого, як домашній комфорт.
Саме тому ваше помешкання має бути тихим, спокійним і затишним. Обов’язково подаруйте рідним і близьким сувенір у вигляді змії й повісьте у себе вдома. А отримавши у подарунок символ 2013 року у вигляді браслета, брошки, персня тощо, носіть його увесь рік.
Отже, найпоширеніші подарунки на новий 2013 рік — це сувеніри та коштовності у вигляді змії. Своїх коханих можете порадувати оригінальною вазою з квітами, прикрасами чи скринькою для них, парфумами. Змія — велика поціновувачка вишуканих ароматів.
Представникам сильної статі подаруйте барсетку «під зміїну шкіру» або наручні годинники на «зміїному» ремінці, ремінь та інші потрібні речі.
Батькам можна подарувати невелику фляжку, домашні капці, постільну білизну, розшите покривало, краватку або сувенір. Як подарунок підійде і посуд або розмальовані кухонні дрібниці.
Проте не забувайте про колірну гаму, актуальну в Новому році. Основні кольори подарунків — темно-синій, чорний, коричневий та сріблястий.
Якщо ви давно планували подарувати своїм дітям акваріум, 2013 рік стане чудовою нагодою для здійснення цієї обіцянки.
Напевно, кожний із нас пам’ятає, як у дитинстві хотілося отримати на Новий рік найбажаніший подарунок. Найкращий вихід — разом із малечею написати листа Дідові Морозу. (Звичайно, такий варіант підходитиме дітям, які ще вірять у казку). Так ви дізнаєтеся, про що мріє малюк.
також у паперовій версії читайте:
  • ШЛЮБИ-2013 ПІД ЗНАКОМ ЗМІЇ
  • ФОРМУЛА ІДЕАЛЬНОЇ ЯЛИНКИ
  • ВБРАННЯ ДЛЯ ВЕЧІРКИ
  • ЯК СКЛАСТИ СВЯТКОВИЙ КОШТОРИС?

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».