Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
«ОСОБИСТІСТЬ РОКУ» ЗА ВЕРСІЄЮ ЖУРНАЛУ «КОРРЕСПОНДЕНТ»
Журнал «Корреспондент» в одинадцяте оголосив «Особистість року». У 2012 році цього звання удостоївся лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.
На думку редакції, його популярність відображає основну тенденцію в українському суспільстві, а саме наростаючу невдоволеність владою і радикалізацію електоральних настроїв.

Паралельно з підготовкою номера на сайті Корреспондент. net відбувалося народне голосування за «Особистість року-2012». Думка інтернет-користувачів збіглася з думкою редакції — тут також перше місце зайняв О. Тягнибок, за якого проголосувало 40% читачів сайта, що взяли участь в опитуванні.
«Корреспондент» зазначає, що на парламентських виборах цього року праворадикальна партія О. Тягнибока набрала за списками 10% голосів виборців. Із урахуванням мажоритарників ВО «Свобода» сформувала четверту за чисельністю фракцію у Верховній Раді — у них 37 мандатів. Це означає, що частина українців хоче мати в Раді не просто опонентів влади, а активну силу, «спецназ опозиції», стверджує редакція.
«2,129 мільйона людей, російсько- та україномовних, які відчули себе чужими у своїй країні, зробили те, що вони могли зробити,— скрутили дулю владі і проголосували за найрадикальнішу опозицію, ВО «Свобода». Понад два мільйони виборців уперше за довгий час дали карт-бланш людям з переконаннями та ідеологією. І не факт, що для тих, хто голосував за О. Тягнибока і Ко, близькі їхні погляди. Факт, що погляди ці не дозволять свободівцям спокуситися грішми і, на думку виборців, перейти в стан ворога»,— заявив головний редактор журналу «Корреспондент» Віталій Сич.
Редакція звертає увагу на те, що «Особистість року», за версією журналу «Корреспондент»,— це не нагорода і не визнання заслуг, а спроба визначити людину, а з нею ідеї й тенденції, які найсильніше вплинули на життя країни в році, що минає.
Торік «Особистістю року» стала Юлія Тимошенко у зв'язку з процесом над нею, який приголомшив світ. У 2010-му це звання одержав Віктор Янукович за безпрецедентну консолідацію влади. У 2009 р. у номінації перемогли одразу троє — Арсеній Яценюк, Сергій Тігіпко і Анатолій Гриценко як уособлення запиту, що посилюється в суспільстві, на альтернативу. У 2008 р. — Віктор Балога, у 2007 і 2005 роках — Ю. Тимошенко, у 2006 р. — Олександр Мороз.
У 2004-му журнал відзначив цим званням переконливу перемогу Віктора Ющенка в напружених президентських перегонах. У 2003 р. першість віддали водночас двом політикам — Вікторові Ющенку і Вікторові Медведчуку, а перед цим — Леонідові Кучмі.



[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • РЕЄСТРАЦІЯ НЕРУХОМОСТІ З 1 СІЧНЯ МОЖЕ ПРИЗУПИНИТИСЯ
  • ЄВРО-2012— НАЙВАЖЛИВІША ПОДІЯ РОКУ
  • СУМНИЙ РЕКОРД 2012 РОКУ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».