Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ВІДБУДОВА МИХАЙЛІВСЬКИХ ВОРІТ
У «Парку Київська Русь» (с. Копачів Обухівського району Київської області) — Центрі культури та історії Древньої Русі — розпочали будівництво Михайлівських воріт, одного із входів в укріплену частину стародавнього Києва, повідомляє gazeta.ua. Вони були дерев'яними і розташовувалися на місці згодом зведеного Михайлівського монастиря, від якого і отримали свою назву. Завершити будівництво планують улітку наступного року.

Це буде справжній шедевр середньовічної архітектури. Їхня висота сягатиме двадцяти метрів. Про грандіозність будови можна говорити у порівнянні з архітектурою Візантії. За свідченнями давніх літописців, висота воріт Константинополя досягала 25 м. Михайлівські ворота Київського Дитинця ненабагато поступалися їм, притому, що вони не були головним в'їздом до Києва.
Мета проекту — відтворити цей шедевр в ансамблі архітектури Київського Дитинця, щоб візуально зберегти пам'ять про минуле і дати можливість милуватися величчю давнього міста. Всього в Київський Дитинець вели троє воріт — Софійські (головні, розташовувалися з боку Софії Київської), Михайлівські й Подільські. У «Парку Київська Русь» відтворюватимуть усі троє воріт, а також архітектурний образ стародавнього Києва V–XIII ст.

ЛЬВІВ — ДВАДЦЯТИЙ В CARPOOL-ТРЕНДІ
В Україні, як і в європейських державах, набирає популярності цікаве соціальне явище спільних поїздок (carpool) — за допомогою інтернет-сервісів водії знаходять та підвозять пасажирів, із якими їм по дорозі, повідомляє unn.com.ua. Львів посів 20-те місце у тoп-25 міст Європи, де найчастіше здійснюються carpool-поїздки, обігнавши такі великі міста, як Стамбул, Софія та Бухарест. Дослідження провів європейський carpool-оператор.

УКРАЇНСЬКА ВЕРСІЯ NATIONAL GEOGRAPHIC
У березні 2013 року вийде перший випуск української версії журналу National Geographic (видавницво Sanoma Media Ukraine), повідомляє Укрінформ. Традиційно журнал виходитиме щомісяця, а його вартість буде приблизно 25–35 грн. Мова видання — українська.
Основний контент українського National Geographic буде мережевим, оскільки над матеріалами працює міжнародна команда, що займається науковими експедиціями по всьому світу. Українська редакція відбиратиме матеріали, які можуть зацікавити нашого читача, з архівів видання, а також вітчизняні статті й світлини. Нині в Україні розповсюджують російську версію журналу.
також у паперовій версії читайте:
  • ДИВА
  • ЗНАХІДКИ
  • СТАТИСТИКА
  • ХОБІ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • РЕКОРДИ
  • СТОЛИЦЯ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».