Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
МОТОЦИКЛІСТКА ВИРУШАЄ У НАВКОЛОСВІТКУ
Українка Ганна Гречишкіна розпочала підготовку до навколосвітньої подорожі на мотоциклі, повідомляє radiosvoboda.org. На її думку, світ малий, і в ньому немає жодних меж: вони лише у нашій голові. Одна з головних цілей мандрівки під назвою I have a dream — популяризація України і сприяння її іміджу на міжнародній арені.

Ганна налаштована під час подорожі допомагати ВІЛ-позитивним, молоді й дітям-сиротам. До того ж мотоциклістка планує збирати цікаві історії звичайних людей, які мали якусь мрію і здійснили її. За результатами подорожі Гречишкіна планує видати книжку і презентувати фільм. Загальний пробіг під час мандрівки на мотоциклі становитиме понад 100 тис. км. У середньому мотоциклістка планує проїжджати 200–300 км на день. За приблизними підрахунками, подорож триватиме близько півтора року. Мандрівка I have a dream — спільний проект Національної асоціації мотоциклістів і скаутської патріотичної організації «Пласт».

ВІДРОДЖЕНО ДАВНЮ ТЕХНОЛОГІЮ ВИГОТОВЛЕННЯ ПАПЕРУ
В історико-культурному комплексі «Замок Радомисль», що на Житомирщині, відновили середньовічну папірню, в якій виготовляють папір ручним способом за технологією XVII ст., повідомляє unn.ua. Подію приурочено до святкування 400-річчя заснування першої в центральній Україні папірні, яка була розташована свого часу на місці замку.
Тут 1612 року архімандрит Києво-Печерської лаври Єлисей Плетенецький заснував фабрику з виробництва паперу з коноплі, льону і кропиви. Готовий папір за течією рік Мики, Тетерева та Дніпра на плотах сплавляли до лаври. 1616-го на радомишльському папері надрукували першу книгу Києво-Печерської лаври — «Часослов». Приблизно за 80 років під час Руїни папірню було зруйновано, і лише нині, через 300 років, відновлено.
також у паперовій версії читайте:
  • ЕКСПО
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • СТОЛИЦЯ
  • ФАКТ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».