Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
КЛИЧКО ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЧЕМПІОНОМ
Українець Володимир Кличко відстояв титул чемпіона світу у суперважкій вазі за версіями IBF, WBO, IBO та WBA. У поєдинку, що відбувся у Гамбурзі, Кличко за очками здолав поляка Маріуша Ваха. Усі три судді віддали перемогу українцю з рахунком 120-107, 120-107, 119-109. Українець протягом бою мав беззаперечну перевагу, хоча наприкінці п'ятого раунду і сам ледь не опинився в нокауті.

Підготовка до цього бою у Володимира Кличка була зіпсована новиною про смерть його тренера Емануеля Стюарда. Саме бій з Вахом українець присвятив пам'яті свого тренера. Однак поєдинок із поляком українець розпочав активно.
Кличко відразу почав пробивати своїми фірмовими джебами, і варто сказати, що стільки ударів Вах ще за свою кар'єру, мабуть, не пропускав. Але поляк вистояв, що і тримало інтригу в цьому поєдинку до останніх секунд двобою. На початку другого раунду Вах продемонстрував, що також може вдарити.
Обидва боксери обмінялися ударами на зустрічних курсах. Вах відповідав одразу після того, як отримував серію на свою голову. Більшість цих ударів проходила повз Кличка. З третього раунду Вах почав в'язатися в клінчі, й зважаючи на його вищий зріст за Володимира, в нього це виходило вміло.
Зрозуміло, що така тактика ставила за мету знесилити українця. Завершення четвертого і п'ятого раундів українець провів в атаках. Вах пропустив чимало ударів, але в останні 25 секунд п'ятого раунду він незграбним ударом правою пробив українця. Той «поплив», але добити Кличка поляку не дав гонг, Володимир зумів вискочити з-під канатів. Це стало гарним уроком для чемпіона.
Після цього Кличко так не ризикував, а методично бомбардував Ваха джебами і чекав, коли вони дадуть результат. Вах не падав, хоча здавалося, що ледь тягав ноги по рингу. У сьомому раунді Володимир провів серію ударів у голову Ваха, але той продовжував стояти і навіть намагався контратакувати.
У наступні раунди відбувалося цілком логічне побиття Ваха, але нокауту ми так і не побачили. Вах програв, але заслужив оплески і повагу. Володимир Кличко довів, що він — найкращий супертяж світу. Після бою Кличка у ринг прийшов привітати відомий кіноактор Сільвестр Сталлоне. До речі, Маріуш Вах був дуже схожий на актора Дольфа Лундгрена, який грав роль радянського боксера Івана Драго у фільмі «Роккі-4». Після бою Сталлоне обіграв цю схожість на рингу вже в розмові з переможцем.
також у паперовій версії читайте:
  • ФУТЗАЛЬНА УКРАЇНА БЕЗ МЕДАЛЕЙ
  • НЕКЕРОВАНА ЗБІРНА ПЕРЕМАГАЄ
  • КРОК ДО СОЧІ
  • СТОВІДСОТКОВИЙ РЕЗУЛЬТАТ «ШАХТАРЯ»
  • ЗЛИЙ ГЕНІЙ «ДНІПРА»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».