Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); УКРАЇНА І СВІТ
ДЕБАТИ ЗАВЕРШЕНО
22 жовтня 2012 року відбувся останній раунд телевізійних дебатів Барака Обами та Мітта Ромні. Він став одним із найбільш емоційних та цікавих за всю історію таких заходів від 1960 року, коли вперше на телевізійних екранах віч-на-віч зійшлися Джон Кеннеді та Річард Ніксон.

Чинний глава Білого дому виграв у Мітта Ромні у третьому раунді дебатів, що відбулися у місті Бока-Ратон (штат Флорида) і були присвячені питанням зовнішньої політики США.
Про це свідчать оперативні опитування, проведені СNN/ORC International та CBSNews у понеділок увечері, повідомляє Укрінформ.
«Голоси глядачів дебатів розподілилися так: 48% — за Обаму і 40% — за Ромні. Похибка вибірки опитування становила 4,5%»,— йдеться у повідомленні СNN.
При цьому близько двох третин респондентів (59%) вважає, що виступ Обами був сильнішим, ніж вони очікували, а Ромні перевершив очікування 44% телеглядачів.
Нагадаємо, за результатами опитувань СNN/ORC International після першого раунду дебатів, що відбулися 3 жовтня, 67% глядачів назвали переможцем Ромні й лише 25% віддали перевагу Обамі. А після другого раунду дебатів 16 жовтня 46% респондентів віддали перемогу Обамі, а 39% — Ромні.
Телекомпанія СNN коментує результати свого опитування щодо третіх дебатів як такі, що «не виявили явного переможця». Водночас, відповідно до опитувань CBSNews, з-поміж тих, хто не визначився, кого підтримає на виборах, 53% назвали переможцем Обаму, і лише 23% — Ромні, а ще 24% оцінили рахунок як рівний.
Причому відсоток тих, хто вважає, що Обама краще впорається з міжнародною кризою, за час дебатів зріс від 58 до 71%, а тих, хто більше довіряє Ромні у цьому питанні,— від 46 до 49%. Чинний глава Білого дому також одержав більшу підтримку у питаннях національної безпеки — 64% порівняно із 36% у опонента.
Згідно з опитуваннями CBSNews, після першого раунду дебатів 3 жовтня 46% виборців, котрі не визначилися чи можуть змінити думку, віддали перевагу Ромні, лише 22% — Обамі, 32% оцінили рахунок як рівний. Після другого раунду 37% назвали переможцем Обаму, 30 — Ромні, а ще 33% оцінили рахунок як рівний.
Результат президентських виборів 2012 року в США визначать голоси виборців семи «непевних» штатів: Огайо, Айови, Колорадо, Вірджинії, Нью-Гемпшира, Флориди і Вісконсіна.
Хоча до виборів залишилося два тижні, демократ Барак Обама, республіканець Мітт Ромні не можуть впевнено сказати, кого підтримають жителі цих регіонів.
За даними опитувань у країні, рейтинги кандидатів практично зрівнялися і коливаються біля позначки 47 відсотків.
Після програшу на дебатах напередодні Ромні трохи втратив у популярності, й опитування Reuters/Ipsos тепер оцінює його рейтинг у 46 відсотків.
Обама лідирує за популярністю серед зареєстрованих виборців, Ромні — з-поміж так званих імовірних виборців — тих, хто має право голосу і допускає можливість, що в день виборів може прийти на виборчі дільниці.
Більшість американських експертів і ЗМІ сходиться на думці, що перемогу здобуде Обама з перевагою 2–4%, зауважує РІА «Новости».
Перемога у дебатах дала можливість Обамі отримати додаткове фінансування своєї виборчої кампанії, навіть у більших розмірах, ніж у 2008 році. Це може стати головним фактором на фініші виборів.
Адже зараз найбільш запекла боротьба між Обамою та Ромні розгортається у чотирьох–шести штатах, де результат голосування, судячи з даних соціологічних опитувань, досі незрозумілий.
Поки що Обама перетягує на свій бік більшу половину таких штатів. Однак після голосування 6 листопада може повторитися й ситуація 2000-го, коли лише «фотофініш» визначив мізерну перевагу Джорджа Буша-молодшого над Альбертом Гором.
також у паперовій версії читайте:
  • ЯПОНСЬКІ КАДРОВІ ТРАДИЦІЇ
  • СИРІЯ: МІЖ ВІЙНАМИ ГРОМАДЯНСЬКОЮ І ДИПЛОМАТИЧНОЮ
  • БРИТАНСЬКА ПАРТІЙНА ОСІНЬ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».