Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
НАШІ ХУДОЖНИКИ НА ЛОНДОНСЬКИХ АУКЦІОНАХ
У Лондоні аукціонні будинки Phillips de Pury&Co і Bonhams відкрили осінній сезон і з успіхом продали роботи українських художників — Олега Тістола, Олександра Животкова і Макса Вітика, повідомляє Укрінформ.
На торгах сучасного мистецтва будинку Phillips de Pury&Co представили роботу Олега Тістола з нової серії художника «Чужі». Цей цикл — своєрідне продовження відомої серії «Національна географія» (яскрава галерея екзотичних типажів, виконаних експериментальною технікою — фломастер на полотні). «Чужу № 17» продали за 20 тис. дол. Крім того, на торгах дебютував американський художник українського походження Макс Вітик, за освітою — геолог, який серйозно звернувся до живопису лише в середині 2000-х. Його робота «Срібна куля» пішла з молотка за 17 тис. дол.

У торгах «Сучасне мистецтво і дизайн» аукціонного будинку Bonhams також узяли участь роботи двох українців. «Дику вазу» Макса Вітика продали за 12 тис. дол. За 8 тис. дол. придбано «Роботу № 2» із серії «Біблійні тексти» відомого художника Олександра Животкова.

ЛАУРЕАТИ ПРЕМІЇ ІМЕНІ ІЛЛІ РЄПІНА
У Художній галереї комунального закладу «Художньо-меморіальний музей І. Рєпіна» (м. Чугуєв) відбулося вручення премії імені Іллі Рєпіна, повідомляє i-pro.kiev.ua. Нагороду отримали: у номінації «Живопис та графіка» Сергій Кондрашов — заслужений художник України, за роботу «Отец Павел»; у номінації «Монументальне та декоративно-прикладне мистецтво» Ольга Єрофєєва та Ігор Моргунов — художники прикладного мистецтва, за шість панно «Харківські вікна» на станції Харківського метрополітену «Олексіївська»; у номінації «Скульптура» — Катиб Мамедов, за роботу «Очікування».
Премію імені Іллі Рєпіна вдруге вручають на харківській землі. Всього на конкурс надійшло 23 роботи від 11 митців із різних міст України.
також у паперовій версії читайте:
  • НАЙКРАЩИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ВИКОНАВЕЦЬ MTV EMA
  • ВИСТАВКА РОБІТ НОМІНАНТІВ FUTURE GENERATION ART PRIZE
  • МИСТЕЦЬКИЙ ВПЛИВ НА ВИДАВАННЯ ШЕНГЕНСЬКИХ ВІЗ
  • ОСТАННЯ КНИГА ЗАБУЖКО ДОСТУПНА АНГЛІЙСЬКОЮ
  • «ВЛАДА УЯВИ» У КИЄВІ
  • ПОЛ МАККАРТНІ ЗАПИСАВ РІЗДВЯНУ ПІСНЮ
  • ЧЕСЬКИЙ ПОГЛЯД НА ЗАРОБІТЧАН ІЗ УКРАЇНИ
  • ПОШУК ДОСКОНАЛОСТІ У НЕДОСКОНАЛОМУ
  • САРА БРАЙТМАН ЗАСПІВАЄ З ОРБІТИ ЗЕМЛІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».