Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); НАУКА
НОБЕЛІВСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ТРАДИЦІЙНО ПРОХОДИТЬ О ЦІЙ ПОРІ
Нобелівську премію з медицини або фізіології за 2012 рік присуджено японському вченому Сін'є Яманака і британському біологу Джону Гердону за роботи з дослідження стовбурових клітин і клонування тварин, повідомляє РІА «Новости».

Це — перші цьогорічні лауреати, імена яких у Стокгольмі оголосив Нобелівський комітет при Каролінському медичному інституті.
С. Яманака і Д. Гердон кілька років поспіль називалися серед основних кандидатів на найвищу міжнародну наукову нагороду.
Цьогоріч розмір Нобелівської премії становить 8 млн. шведських крон, що приблизно еквівалентно 1,2 млн. доларів.
Нобелівську премію з фізики присуджено вченим Сержу Арошу і Девіду Вайнленду за вивчення взаємодії світла з матерією.
Серж Арош і Девід Вайнленд отримають 1,2 млн доларів, оголосив Нобелівський комітет Королівської шведської академії наук.
Церемонія нагородження названих лауреатів за традицією відбудеться в Стокгольмі 10 грудня, в день кончини засновника нобелівських премій — шведського підприємця і винахідника Альфреда Нобеля (1833–1896).
Нобелівської премії з хімії удостоєні американські учені Роберт Лефковіц і Брайан Кобілка за відкриття механізмів, які керують роботою молекул серпентинів — клітинних рецепторів, зв'язаних із G-білками, що беруть участь у передачі різних сигналів усередині живих клітин.
Вивчення роботи серпентинів украй важливе для розуміння процесів, що призводять до розвитку пухлин.
Р. Лефковіц народився у 1943 році в Нью-Йорку, зараз працює у Медичному центрі університету Дьюка у місті Дарем (штат Північна Кароліна). Його колега Б. Кобілка народився у 1955-му в місті Літтл-Фоллс у штаті Міннесота і працює у Школі медицини при Стенфордському університеті.
Учора, коли верстався цей номер газети, в Стокгольмі очікувалось оприлюднення імені письменника або поета, який отримає Нобелівську премію з літератури за 2012 рік.
також у паперовій версії читайте:
  • ТРУДОГОЛІЗМ— ПРИЧИНА ОЖИРІННЯ
  • НАЗВАНО «НАЙСУЇЦИДАЛЬНІШИЙ» ВІК У ЧОЛОВІКІВ
  • ТВОРЕЦЬ МУЗИКИ ЧИСЕЛ
  • СТВОРЕНО АТЛАС ЛЮДСЬКОГО МОЗКУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».