Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ЯЦЕНЮК: ТИМОШЕНКО ВЖЕ ПОТРАПИЛА В ІСТОРІЮ
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко грає важливу роль в українській політиці і гратиме надалі, заявив голова hади jб’єднаної опозиції Арсеній Яценюк в інтерв’ю Савіку Шустеру на Першому національному, повідомляє «Українська правда».

«Розумієте, в чому специфіка Тимошенко: я її вважаю непотопляємою. Юлія Тимошенко — це фактор української політики навічно. Все. Юлія Тимошенко попала в українську історію. Вона стала частиною української історії і стала частиною українського майбутнього»,— зазначив А. Яценюк.
«Вже вони закрили її в тюрму, дали їй сім років ув’язнення. Вона не має можливості спілкуватись, вона не має можливості давати інтерв’ю, донести свою позицію... Але вона все рівно впливає. Вона все рівно має свою позицію. Вона все рівно її доносить — через листи, через адвоката. Вона все рівно не просто впливає, а грає важливу роль. І буде грати»,— уточнив він.
«Коли ми останній раз бачилися, а це вперше за останні 1,5 року, бо мені не давали можливості з нею зустрітися, це була дуже емоційна і тепла зустріч. Я її просто обняв, поцілував. Це були прості позитивні людські емоції... І знаєте, що ми одне в одного попросили? Християнського прощення. Я перепросив у неї, а вона перепросила у мене»,— розповів він.
За словами А. Яценюка, в палаті лікарні, де перебуває Ю. Тимошенко, «вікна не відкриваються, через них навіть нічого не видно, в оточенні таких «приємних» людей. У мене таке враження, що вони — нащадки тих людей, які в 37-му розстрілювали».
А. Яценюк також розповів, що місце для зустрічі з Ю. Тимошенко повністю прослуховується. Там установлено відеокамери, і доводилося стукати по столу, аби завадити наглядачам можливість чути, про що йдеться. «Зазвичай включають воду, щоб не було чутно. Але в той день навіть воду відключили»,— заявив він.
А. Яценюк наголосив, що Ю. Тимошенко тримається. «Вона тримається, вона має силу волі, характер, вона ще зарядить будь-кого своєю енергетикою»,— сказав він.
На переконання А. Яценюка, Ю. Тимошенко ще не сказала свого «останнього слова» в політиці.
«Хтось її любить, хтось її не любить, але її неможливо не поважати. І те, що я бачу, що політичні опоненти її поважають»,— зазначив А. Яценюк.
Коментуючи власне висловлювання під час президентської кампанії, що Ю. Тимошенко і Віктор Янукович — «одне й те ж саме», він заявив: «Зрозуміло, що ми були політичні конкуренти. Ми багато що один про одного наговорили. Тому що кожен хотів тоді перемогти на президентських виборах».
«Такі жорсткі політичні правила. Нам не вдалося тоді домовитися. Хто в цьому винен? Я як мужчина візьму на себе за це відповідальність»,— додав А. Яценюк.
А. Яценюк висловив жаль, що їм з Ю. Тимошенко не вдалося домовитися про спільні дії ще під час президентських виборів. Він визнав, що після першого туру вона з ним зустрічалася і дещо йому пропонувала. Водночас, що саме, А. Яценюк не уточнив, посилаючись на те, що це має розповісти сама Ю. Тимошенко.
За його словами, він вдячний Ю. Тимошенко, що вона ухвалила рішення про об’єднання опозиційних сил в єдину команду під час нинішніх виборів. «Шансу і можливості перемогти «регіоналів» без об’єднання немає... Об’єднання було єдиним вірним кроком... Коли ми говоримо про об’єднання, то це було, звичайно, в першу чергу наше спільне рішення з Юлією Тимошенко. І я їй щиро вдячний за те, що ми прийняли спільно таке рішення»,— сказав А. Яценюк.
Він також вважає, що «Регіони» хочуть зірвати перемовини з Кличком.
«Прийняття рішення щодо формування єдиного списку мажоритарних кандидатів між нами і «УДАРом». Я розумію, яка це загроза для Партії регіонів. Я розумію, що вони зараз будуть робити все для того, щоб зірвати ці переговори. Розповідають про те, що опозиція атакує Кличка, Кличко атакує опозицію»,— зазначив політик.
«Я чітко заявляю: у нас є тільки один супротивник, тільки один політичний опонент — це Партія регіонів і Президент Янукович»,— уточнив Арсеній Яценюк.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • КОМУ СВІТИТЬ «ГОЛУБИЙ ВОГНИК»?
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».