Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ЛІГА ЄВРОПИ: УКРАЇНЦІ — ЛІДЕРИ!
Поєдинки другого туру футбольної Ліги Європи виявилися непростими для обох українських представників у цьому турнірі — і «Металіст», і «Дніпро» доклали чимало зусиль, щоб змусити капітулювати австрійський «Рапід» і шведський АІК. Але найкрасивішим у футболі, як відомо, є результат: дві перемоги дозволили харків'янам і дніпропетровцям очолити свої квартети — «Металіст» це зробив у непоганій компанії з німецьким «Байєром», «Дніпро» лідирує одноосібно.

Нинішній «Металіст» можна назвати фахівцем з австрійського футболу — протягом останніх років побачення підопічних Мирона Маркевича з представниками цієї країни закінчувалися успішно. На домашній арені харків'янам вдалося здолати і столичний клуб, та в протистоянні з «Рапідом» бронзовому призеру чемпіонату України до певної міри навіть пощастило. Принаймні, в рівному за характером гри першому таймі набагато ближчими до взяття воріт були гості — рятувала і стійка (після удару головою Тріммеля), і самовіддана гра Горяїнова, і фортуна (удари Гофмана та його партнерів повз ворота).
На щастя, після перерви «Металіст» став нагадувати ту команду, якій до снаги здолати типового європейського середняка. На 65-й хвилині після подачі зі штрафного головою на випередження зіграв Едмар, якого Маркевич у другому таймі випустив на заміну. А на 80-й хвилині остаточно зняв питання про переможця Шав'єр, який завершив фантастичну за красою і виконавською майстерністю комбінацію партнерів — 2:0.
В іншому матчі групи К леверкузенський «Байєр» здобув непросту виїзну перемогу над норвезьким «Русенборгом» з рахунком 1:0. Єдиний у зустрічі гол Штефан Кісслінг забив на 76-й хвилині.
Тепер в активі «Металіста» і «Байєра», які зіграли внічию між собою в матчі першого туру, стало по 4 очки, «Русенборг» має 3 бали, «Рапід» — 0. Харків'яни зіграють у Норвегії 25 жовтня.
На відміну від гравців «Металіста», які в зустрічі з «Рапідом» не пропускали, футболісти «Дніпра» двічі відігрувалися в Стокгольмі на легендарному стадіоні «Росунда» — єдиному в Європі, який приймав фінали і чоловічого (1958 року), і жіночого (1995) чемпіонатів світу. Уболівальники «Дніпра» витратили чимало нервових клітин, переживаючи за своїх улюбленців, які, очевидно, були сильнішими, ніж суперники, але матеріалізувати свою перевагу змогли лише на фініші поєдинку.
Попри обнадійливий для дніпропетровців початок поєдинку, вже на 5-й хвилині гості пропустили: після подачі кутового і не дуже вдалого виносу зі штрафного майданчика неймовірний за точністю, просто більярдний удар вдався Даніельссону.
Після цього господарів протягом тривалого часу рятувала то вміло застосовувана проти Ніколи Калінича офсайдна пастка, то майстерна гра хорватського голкіпера шведського клубу Івана Туріни. І все ж на 41-й хвилині форварду «Дніпра» таки вдалося переграти співвітчизника. Калінич реалізував вихід сам на сам.
Та це було не останнє взяття воріт у першому таймі — господарі забили фаворитам просто «в роздягальню», на останніх секундах доданого арбітром часу: Гойтом після флангового прострілу впритул розстріляв Яна Лаштувку — 2:1.
Після перерви характер гри не змінився — гості тиснули, господарі відбивалися. Успішно вони робили це до 72-ї хвилини, коли після розіграшу кутового Віталій Мандзюк найкраще зорієнтувався на лінії воротарського майданчика АІКа і невідпорно пробив головою.
А на 82-й хвилині майже безнадійне закидання Руслана Ротаня на чужу половину поля перетворили на гол помилка шведського оборонця і готовність Євгена Селезньова боротися за найменший шанс. Він ніби чекав на несподіваний відскік від спини захисника і встиг на мить випередити воротаря — 3:2, несподівано важка перемога «Дніпра» над командою, яка значно поступається за класом.
В іншому поєдинку групи F голландський ПСВ на своєму полі розгромив італійський «Наполі» з рахунком 3:0. Це дало змогу «Дніпру» на самоті перебувати на вершині турнірної таблиці з шістьма очками, по три мають ПСВ і «Наполі», АІК підтверджує статус аутсайдера — 0 балів. 25 жовтня на команду Хуанде Рамоса чекає непросте випробування — італійський клуб, який ще в минулому сезоні непогано виступав у Лізі чемпіонів.
Наступний єврокубковий тиждень, запланований на кінець жовтня, буде непростим для всіх українських представників (хіба що «Металісту» буде не так важко). До Донецька завітає сам чинний переможець Ліги чемпіонів «Челсі», «Динамо» полетить у гості до «Порту», а з португальськими клубами українські команди останнім часом грають не надто добре...
також у паперовій версії читайте:
  • «СИНЬО-ЖОВТИМ» ПОТРІБНИЙ МАКСИМУМ
  • «МЕТАЛІСТ» ПОСТУПАЄТЬСЯ ЛІДЕРУ, або ХТО Ж ЗУПИНИТЬ «ШАХТАР»?

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».