Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); УКРАЇНА І СВІТ
ДИСКУСІЯ КАНДИДАТІВ
Майже за місяць до дня голосування — 3 жовтня 2012 року відбувся перший раунд телевізійних дебатів претендентів на посаду президента США Барака Обами і Мітта Ромні.
Кожен із них буде присвячений окремій темі обговорень, які стосуються передусім внутрішньополітичних проблем. Саме вони визначають передвиборчу стратегію обох кандидатів. Зокрема, головною темою цього раунду дискусії стала реформа системи медичного страхування, яка є найбільшим подразником для республіканців.

Тільки лінивий не звинувачує Барака Обаму в «соціалістичних нахилах» та обмеженні свободи американців залишатися без кваліфікованої медичної допомоги. У відповідь Обама закликає своїх прихильників консолідуватися та визнати ненормальність становища, коли у досі найбагатшій країні світу, якими поки що залишаються США, десятки мільйонів громадян позбавлені можливості отримання якісних соціальних послуг.
По суті у США склалася жорстка ієрархічна соціальна система, за якої вищі прошарки еліти — мільярдери — залишаються господарями життя. Середній клас несе на своїх плечах тягар більшості державних бюджетних витрат та продовжує зі свого гаманця сплачувати за борговими зобов'язаннями. Натомість чимало американців за соціальними стандартами залишається на рівні мешканців країн «третього світу».
Утім, саме подолання такого стану справ Мітт Ромні різко розкритикував та назвав виборців Обами «дармоїдами», які бажають жити за рахунок інших. Оглядачі зазначають, що президент Барак Обама зараз має трьох серйозних суперників. Один із них — це він сам «зразка» президентських виборів 2008 року, коли більшість американців чекала від нього «дива». Другий, ще більш серйозний суперник,— це економічна криза, й лише «третій» за потужністю конкурент — Мітт Ромні. Останній пропонує перевірені ще за часів Рональда Рейгана рецепти неоліберального лікування американської економіки. Республіканці виступають за негайне скасування медичної реформи, подальше обмеження державних витрат як засобу скорочення рекордного бюджетного дефіциту.
Чи не єдиним спільним інструментом боротьби з кризою, на який покладають надію обидва кандидати, є відновлення індустріального потенціалу Сполучених Штатів за рахунок відносно дешевого сланцевого газу та повернення до США виробництв і відповідно робочих місць.
Водночас команда Барака Обами намагається представити зовнішньо політичні заяви свого опонента як абсолютно некомпетентні. Тим паче, що Мітт Ромні вже неодноразово давав для цього привід. Зокрема, він відкрито висловив підтримку Ізраїлю, який планує випереджальний удар по іранським ядерним об'єктам.
Крім того, незлим тихим словом у Росії згадують його заяви про те, що «Росія залишається головним геополітичним ворогом США». Утім, перший раунд телевізійних дебатів не дав чіткої переваги жодному з кандидатів. Фініш перегонів обіцяє бути напруженим.
також у паперовій версії читайте:
  • ГРОШІ СВАРЯТЬ ЄВРОПЕЙЦІВ
  • ТУРЕЦЬКА АРМІЯ ПІДПОРЯДКУВАЛАСЯ ЦИВІЛЬНИМ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».