Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ
Світові засоби масової інформації минулого тижня зосередили увагу на візиті президента Польщі до Києва; резолюції Сенату США щодо України; законопроекті про наклеп. Мас-медіа продовжували висвітлювати передвиборчий процес в Україні та розвиток ситуації навколо ув'язнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

В Україні радо зустрічали президента Польщі Броніслава Коморовського під час його державного візиту до Києва 20–21 вересня, зазначає польська Gazeta Wyborcza. На думку видання, це пов'язано з тим, що у світлі справи екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко й охолодження відносин між ЄС і Україною не так часто європейські політики відвідують Київ.
«Найважливішим питанням у переговорах у Києві була угода про асоціацію між Україною і ЄС та майбутнє європейських амбіцій України»,— наголошує Gazeta Wyborcza. Зазначається, що Б. Коморовський «був суворим, але водночас і делікатним в оцінці політичної ситуації в Україні».
Ув'язнена лідер опозиції Юлія Тимошенко закликає Захід запровадити санкції проти керівництва України, повідомляє німецьке інформагентство DAPD, посилаючись на відкритий лист екс-прем'єра. У ньому вона закликає країни Заходу заборонити в'їзд членам українського уряду та їхнім родичам, «заморозити» їхні банківські рахунки та відкрити проти них кримінальні справи за фактом корупції.
«Юлія Тимошенко закликала Захід не зволікати із запровадженням санкцій, оскільки, за її словами, після парламентських виборів може бути пізно»,— йдеться у матеріалі.
Російська «Независимая газета» у статті «Київ отримав останнє попередження» зазначає, що Вашингтон готовий запровадити персональні санкції проти представників української влади, причетних до кримінального переслідування лідерів опозиції, що, нібито, виходить з тексту резолюції, ухваленої Сенатом США.
«У Києві переконані, що дії американців синхронізуватимуться з європейськими зусиллями, а питання про запровадження санкцій залишиться відкритим до підсумків виборів — як парламентських в Україні, так і президентських у США. Тобто у команди Віктора Януковича є приблизно два місяці на виправлення помилок»,— припускає видання.
Міжнародна журналістська організація «Репортери без кордонів» закликала українських законодавців відхилити законопроект про наклеп, оскільки це може «загрожувати самому існуванню незалежної журналістики», пише Associated Press.
Агентство підкреслює, що законопроект викликав негативну реакцію українських журналістів, критику опозиції та організацій із захисту свободи слова, особливо з огляду на те, що це може вплинути на висвітлення жовтневих парламентських виборів.
«Адміністрація Януковича закликає до створення спеціальної робочої групи для аналізу законопроекту»,— завершується стаття.
Російське видання «Московский комсомолец» у статті «Язык от Киева уведет» висловлює думку, що, в разі можливого прийняття в Україні федеративного устрою, країна може перетворитися на ще одну російську державу на євразійському просторі.
«Протистояння «унітаристів» і прихильників федерації в Україні загострюється і стає частиною порядку денного.
Загроза федералізації для національно стурбованих українофілів очевидна. Вона полягає в тому, що в разі створення української федерації у будь-якому форматі в ній, нарівні з українським, буде легалізований і російський чинник — цивілізаційно, ментально і лінгвістично. Тоді Україна може офіційно стати ще однією російською державою на євразійському просторі»,— пише МК.
Видання констатує, що питання про федералізацію України, яке відкрито обговорювалося Партією регіонів під час перебування її в опозиції, наразі вважається мало не екстремістським.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • МЕНШ ЯК ПОЛОВИНА УКРАЇНЦІВ ЗНАЄ, ЩО ВИБОРИ В ПАРЛАМЕНТ ПРОЙДУТЬ ЗА ЗМІШАНОЮ СИСТЕМОЮ
  • БАНКИ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ ДОСТУП ДО ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ УКРАЇНЦІВ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».