Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ПРОПЛИВ ІЗ КІПРУ ДО ТУРЕЧЧИНИ
Свій надмарафонський заплив із Туреччини до Кіпру і назад зробив плавець-марафонець та рекордсмен Книги рекордів України Олег Соф'яник із Севастополя.

Він стартував 16 вересня об 11-й ранку з пляжу м. Анамур, а 20 вересня фінішував на пляжі міста Гапазіша (на схід від міста Аланія) о 18-й годині 15 хвилин. Упродовж запливу спортсмена супроводжувала турецька яхта «Сінан паша».
Плавець розповів, що заплив був непростим — дув сильний зустрічний південний вітер. Він плив по чотири години, потім годину відпочивав на яхті. 17 вересня о 23-й годині 11 хвилин Олег прибув до берегів Кіпру, на пляж м. Гірне. І вже 19 вересня о 12-й годині стартував із пляжу Гірне до узбережжя Туреччини.
На 2013 рік Соф'яник запланував заплив через Атлантичний океан від берегів США до узбережжя Франції, повідомляє unian.ua.

ТОП НЕЙМОВІРНИХ ВІДКРИТТІВ УКРАЇНЦІВ
Сімферопольські студенти-біофізики створили шолом, за допомогою якого силою думки можна привести в рух будь-який предмет, у який вбудовано спеціальний датчик. Запрограмувати «шолом» можна на що завгодно, навіть на мікрохвильовку.
А ось 13-річний Костя Михайлов з села Любимівка, що під Севастополем, забезпечив усіх сусідів гарячою водою. Він створив багатошаровий бак з пінопласту і скловати, який нагріває на сонці до 90 л води за півгодини.
У нас є і потенціал машинобудівників. У Джанкої місцевий житель Володимир Савицький майструє своїми руками човен із пластикових пляшок і дерева. Він навіть встиг здійснити на своєму творінні подорож із Чернігова до Києва по Десні за п'ять днів.
У Феодосії два брати-винахідники Володимир і Олександр Плахотники у своєму гаражі спорудили модель вертольота. Проте в повітря його так і не підняли — не вистачає потужності акумуляторів.
також у паперовій версії читайте:
  • НОУ-ХАУ
  • ДИВА
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • ВИНАХОДИ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • МАНДРИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».