Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
СЬОМІН— ДО МОСКВИ, БЛОХІН— У «ДИНАМО»
За підсумками матчів 1/16 фіналу Кубка України, відразу п'ять клубів Прем'єр-ліги припинили боротьбу за почесний трофей. Далі йдуть два колективи першої та три — другої ліг.

Найбільшу увагу футбольних уболівальників було прикуто до поєдинку на «Донбас Арені», де зустрічалися «Шахтар» і «Динамо». Знову сильнішими були донеччани, заклавши підвалини перемоги ще у першому таймі. Певна схожість із недавньою грою чемпіонату України існувала.
Зокрема, у першому таймі суперники обмінялися голами: на м'яч Луіса Адріано відповів Тайє Тайво. Надалі, попри активну гру на чужій половині поля «динамівців», відзначалися тільки «гірники».
Гол, який можна назвати переможним, — на рахунку Алекса Тейшейри. Після відпочинку забивали Фернандіньйо та Даріо Срна. Тож кияни знову програли «Шахтареві». Причому вперше з великим рахунком. І... таки розпрощалися з головним тренером Юрієм Сьоміним.
Після півдоби роздумів президент «Динамо» Ігор Суркіс повідомив, що російського фахівця та всіх його помічників відправлено у відставку. На пошуки нового тренера Ігор Суркіс витратив лише добу.
Керувати столичним клубом довірено нинішньому наставникові збірної України Олегові Блохіну (щодо поєднання роботи у збірній та клубі, то зійшлися на тому, що з листопада, коли Блохіну виповниться 60, у збірної має бути новий наставник. Хто — це вже інше питання).
Новий наставник, на думку президента клубу, спроможний повернути «Динамо» на вершину. На перший погляд, кандидатура Олега Володимировича для «Динамо» — суперечлива. Легенда «Динамо» має норовливий характер, який, напевно, довгий час заважав йому очолити свою колишню команду.
Без сумніву, Блохін — не та особа, яка дозволить комусь, навіть президентові клубу, втручатися в тренувальний процес. Судячи з усього, президент «Динамо» звик до такого стилю роботи. Тепер доведеться працювати понновому.
Крім «Динамо», з кубкового шляху зійшли ще четверо представників елітного дивізіону, серед яких і фіналіст попереднього розіграшу — донецький «Металург». Команда Юрія Максимова поступилася «Чорноморцю».
Програв і попередній клуб Максимова — «Кривбас», не знайшов аргументів проти першолігового «Севастополя».
Короткою вийшла турнірна дистанція і в інших «металургів» — запорізьких, які з новим тренером Віталієм Кварцяним примудрилися поступитися друголіговому «Украгрокому», що представляє заможне село Головківка Олександрійського району Кіровоградської області. Перемогти запоріжців у серії післяматчевих 11-метрових «аграріям» допомогли «нерідні» стіни стадіону «Ніка» в Олександрії.
На змагання пенальтистів перетворився і кубковий матч між краматорським «Авангардом» та луганською «Зорею». Тут фортуна стала на бік нижчих класом. «Що тут скажеш — команда Прем'єр-ліги програє команді першої ліги. Соромно людям дивитися в очі»,— визнав тренер луганчан Юрій Вернидуб.
Близьким до сенсації був ще один лідер першої ліги. Алчевська «Сталь», діючи від оборони, довгий час вела перед у матчі з київським «Арсеналом». Проте у вирішальний момент досвід «канонірів» дався взнаки. Підопічні Леоніда Кучука дотиснули опонентів, навіть граючи в меншості.
За схожим сценарієм проходив поєдинок у Черкасах, де футболісти місцевого «Славутича» вже, напевно, подумки були в 1/8 фіналу. Проте фінальний штурм «Волині» на четвертій доданій хвилині завершився влучним ударом нігерійця Овонікоко, що має грузинський паспорт. А в екстра-таймі підопічні Анатолія Дем'яненка не дозволили засумніватися, чия візьме.
Найлегше до наступної стадії пробилися «Металіст», який у Києві напіврезервним складом переміг «Оболонь» — 4:1, та «Іллічівець», котрий «розібрав на запчастини» «Сталь» з Дніпродзержинська (6:0).
Із «класичним» рахунком 2:0 завершили свої виїзди «Таврія» та «Карпати». Підопічні Олега Лужного переграли представника другої ліги — комсомольський «Гірник», у складі якого грали двоє молодших братів «дніпрянина» Руслана Ротаня — Петро та Олексій.
Після перемоги наставник сімферопольців заявив, що перед командою стоїть максимальне завдання — виграш Кубка. Прагне до висот і Львів, де напередодні почесний президент Петро Димінський залучив до керівництва клубом представництво фанів і вболівальників.
Результати матчів 1/16 фіналу Кубка України:
«Сталь» (Алчевськ) — «Арсенал» (Київ) — 2:3 (дод. час)
Голи: Степанюк, 41; Грицай, 117 — Гоменюк, 68, 101; Кобахідзе, 111
«Чорноморець» (Одеса) — «Металург» (Донецьк) — 2:0
Голи: Бурдужан, 50; Л. де Матос, 52
«Авангард» (Краматорськ) — «Зоря» (Луганськ) — 1:1 (пен. — 4:3)
Голи: Скарлош, 79 — Худзік, 40
«Шахтар» (Свердловськ) — «Одеса» — 2:1
Голи: Фатій, 35; Коробкін, 61 — Калітов, 58
«Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 0:6
Голи: Фомін, 17, 50, 54; Кожанов, 38; Гречишкін, 61; Путівцев, 82
«Десна» (Чернігів) — «Ворскла» (Полтава) — 1:2
Голи: Кондратюк, 90+5 — Янузі, 9; Буднік, 45
«Гірник-Спорт» (Комсомольськ) — «Таврія» (Сімферополь) — 0:2
Голи: Гуменюк, 68; Шиндер, 76
«Жемчужина» (Ялта) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:1
Гол: Калинич, 15
«Кремінь» (Кременчук) — «Нива» (Тернопіль) — 0:2
Голи: Кабанов, 8; Войтович, 30
«Геліос» (Харків) — «Говерла» (Ужгород) — 0:1
Гол: Балафас, 79
«Украгроком» (Головківка) — «Металург» (Запоріжжя) — 1:1 (пен. — 5:4)
Голи: Фальковський, 47 — Жуніор, 45 (пен.)
«Славутич» (Черкаси) — «Волинь» (Луцьк) — 1:3 (дод. час)
Голи: Гуд, 87 — Овонікоко, 90+4; Насонов, 96; Павлов, 97
«Севастополь» — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 2:1
Голи: Кузнєцов, 45; Караваєв, 70 — Самодін, 59
«Кримтеплиця» (Молодіжне) — «Карпати» (Львів) — 0:2
Голи: Штілич, 56; Кополовець, 90+3
«Оболонь» (Київ) — «Металіст» (Харків) — 1:4
Голи: Котенко, 75 — Марлос, 3, 64; Марлос, 64; Шелаєв, 78
«Шахтар» (Донецьк) — «Динамо» (Київ) — 4:1
Голи: Л. Адріано, 22; Тейшейра, 40; Фернандіньйо, 76; Срна, 83 — Тайво, 27.
А вже через три дні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Кубка України з футболу. «Кульки» для команд витягував Михайло Фоменко, голова комітету збірних і тренерської ради Федерації футболу України. Отже, за право вийти до чвертьфіналу змагатимуться такі пари:
1. «Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Іллічівець» (Маріуполь)
2. «Ворскла» (Полтава) — «Таврія» (Сімферополь)
3. «Карпати» (Львів) — «Металіст» (Харків)
4. «Говерла» (Ужгород) — «Шахтар» (Донецьк)
5. «Авангард» (Краматорськ) — «Арсенал» (Київ)
6. «Украгроком» (Головківка) — «Чорноморець»
7. «Нива» (Тернопіль) — ФК «Севастополь»
8. «Шахтар» (Свердловськ) — «Волинь» (Луцьк)
Матчі відбудуться 31 жовтня.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ЛІГА ЄВРОПИ: ЧОТИРИ ІЗ ШЕСТИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».