Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ДВА УКРАЇНСЬКИХ ВИШІ У СПИСКУ НАЙКРАЩИХ
У світовому рейтингу ВНЗ TopUniversities серед 700 найкращих навчальних закладів виявилися два українських: Національний технічний університет України КПІ та Донецький національний університет, повідомляє tsn.ua. Як і торік, вони мають рейтинг 601+, тобто входять до сьомої сотні. Нині, аби визначити найкращі виші, опитали 46 тис. осіб по всьому світу.

У першій трійці — Массачусетський технологічний інститут (США), університети Кембридж (Велика Британія) і Гарвард (США). Із навчальних закладів СНД найвище оцінили Московський університет імені М. Ломоносова — 116-й в рейтингу. Інші російські вузи, що опинилися у списку, — Санкт-Петербурзький університет, Московський фізико-технічний інститут імені М. Баумана і Московський державний інститут міжнародних відносин. СНД тут представлено також Євразійським національним університетом імені Л. Гумільова (Астана, Казахстан) і Білоруським державним університетом.
Рейтинг засновано 2004 року, тоді він включав 200 вишів. Під час його складання враховують такі показники, як репутація університету, думка роботодавців про його випускників і рейтинг цитованості наукових праць викладачів.

ВІК І КУЛЯ У СПИНІ— ТАНЦЯМ НЕ ЗАВАДА
У 91 рік Петро Юрченко не лише захоплюється танцями, а й перемагає у танцювальних конкурсах, повідомляє з Донецька tsn.ua. Це притому, що чоловік 62 роки живе з кулею у хребті. Під час Великої Вітчизняної він був медбратом — витягував поранених з поля бою і сам потрапив під обстріл. Пройшов усю війну та ще 30 років прослужив у війську. Спочатку займався спортивною гімнастикою, а коли вийшов на пенсію, захопився танцями.
Зі своєю першою дружиною Петро Юрченко прожив 60 років. У нього двоє дітей, троє онуків і четверо правнуків. Десять років тому, після її смерті, побрався зі своєю 72-літньою партнеркою з танців. Кожний ранок подружжя починає з тренування у спортзалі. Надія Громова, дружина ветерана, пробігає обов'язкові сім кілометрів, а він вправляється на тренажерах. За його словами, секрет бадьорого довголіття простий: він ніколи не вживав алкоголю, не курив, зате щодня робив зарядку.
також у паперовій версії читайте:
  • МАНДРИ
  • ЕКСПО
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ
  • ДИВА
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».