Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ВИСТАВКА ОПТИМІСТИЧНИХ КАРТИН
У Тернопільському обласному художньому музеї на виставці «Корифеї українського малярства» представлено 48 полотен доби пізнього соцреалізму. В експозиції — натюрморти, пейзажі, кілька творів побутового жанру і навіть одна картина у стилі «ню», повідомляє gazeta.ua. Із 33-х авторів лише двоє — звичайні члени Спілки художників. Решта — народні, заслужені, лауреати Шевченківської премії й академіки. Тернополяни мають змогу побачити шедеври, заради яких раніше треба було їхати до Національного музею Києва: твори Глущенка, Шишка, Одайника, Полтавця та багатьох інших відомих митців.

За словами директора музею Ігоря Дуди, нині мало хто малює такі великі за розмірами полотна, які були притаманні художникам доби соціалістичного реалізму. Хоч часи тоді була важкими, митці творили оптимістичні, життєдайні, добрі картини. А від спілкування з добрим мистецтвом і люди добрішають, резюмує він. Виставка триватиме до 30 вересня. Потім картини передадуть до Івано-Франківська.

НАЩАДКИ КОЗАКА МАМАЯ
28 вересня відкриється персональна виставка Анатолія Мельника у Національному художньому музеї (Київ), повідомляє gazeta.ua. Її назва — «Чотири погляди поза часом. Мамайчуки». Глядачі побачать 50 картин, що зображують нащадків козака Мамая — Мамайчуків, соняшники та українські пейзажі.
Козакові Мамаю не одне століття. Нині актуальнішими є його діти — Мамайчуки, вважає художник. Його роботи торкаються соціальних проблем, які турбують українське суспільство. У них є трохи іронії, сарказму.
Виставка триватиме місяць.

РОЗМАЛЮЮТЬ ЗАНЕДБАНІ БУДИНКИ
У Кам'янці-Подільському 21–23 вересня відбудеться Міжнародний фестиваль сучасного вуличного мистецтва «Республіка», повідомляє newsru.ua. Під час заходу група художників-райтерів із різних країн (Росії, України, Білорусі, Польщі) розпише занедбані будинки і будівлі, що перебувають в аварійному стані, загальною площею 2000 кв. м (утричі більше, ніж торік). Ескізи розписів, які наноситимуть на фасади, затверджені оргкомітетом фестивалю та Кам'янець-Подільською міською радою. У межах фестивалю також відбудеться еко-акція — прибирання від сміття каньйону річки Смотрич, та Art Cinema Night — трансляція авторського арт-хаус кіно.
Фестиваль «Республіка» — некомерційний мистецький захід. Усі зароблені кошти витрачаються на трансформацію міського простору, а конкретніше — на художній розпис будинків, які не вписуються в архітектурний ансамбль Кам'янця-Подільського.
також у паперовій версії читайте:
  • ТЕАТРАЛЬНІ АФІШІ МОСКВИ У КИЄВІ
  • КОШТИ НА ДОБРОЧИННІСТЬ
  • «МАСКАМ РАД» У ПАЛАЦІ РОЗУМОВСЬКОГО
  • РОЗПОВІДЬ ПРО ГРАФІТІ СОФІЇ КИЇВСЬКОЇ
  • КОСМОПОЛІТ JAZZ FEST СТАРТУЄ У СТОЛИЦІ
  • ХУДОЖНЄ ТКАЦТВО СЕРГІЯ НЕЧИПОРЕНКА
  • САПФО — УКРАЇНСЬКОЮ
  • ЛЬВІВСЬКА ПРЕМ'ЄРА СИМФОНІЇ «МАНІПУЛЯЦІЯ»
  • МАЛЮНОК РОЗМІРОМ ІЗ ХМАРОЧОС
  • НОВА КНИГА САЛМАНА РУШДІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».