Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ВОСЬМА КУБКОВА ВЕРШИНА «ШАХТАРЯ»
Проведення «донецького» фіналу Кубка України в Києві представники Федерації футболу пояснювали потребою перевірити НСК «Олімпійський» напередодні матчів чемпіонату Європи. Цього разу з потраплянням на стадіон через турнікети проблем не було. І на самій арені стюарди були максимально ввічливі навіть із не надто адекватними фанатами. Та й міліція лише інколи підказувала, що курити треба у спеціально відведених місцях.

Коли ж «шахтарські» «ультрас» запалювали фаєри і вискакували із секторів, їх ніхто не бив, а стюарди перекривали дорогу до поля. Київська публіка була переважно проти «Шахтаря», і акустика арени раз по раз розносила околицями скандування: «Металург!».
Думається, «метадони» ніколи за шістнадцять років існування клубу не мали такої численної підтримки. Цікаво, що раніше в Кубку України команди зустрічалися двічі, й обидва рази «молодший брат» перекривав дорогу «гірникам»: у сезоні 1997/98 (у 1/8 фіналу — 2:0, 1:3) і два роки тому (у півфіналі — 2:1).
Щоправда, до трофею друга команда Донецька так і не дісталася. У 2010-му «Металург» програв вирішальний матч «Таврії». І цього разу «метадони» спіймали облизня в додатковий час.
Нинішній вирішальний матч Кубка відбувся на НСК «Олімпійський» уперше після п'ятирічної перерви, а судив його наймолодший арбітр фіналів — 35-річний харків'янин Анатолій Абдула. Уперше на фіналі працювала жінка — арбітр на лінії Наталя Рачинська. Під наглядом Абдули «Шахтар» у 1/8 фіналу цього турніру вибив «Динамо».
Харків'янин став «фартовим» для «гірників» і цього вечора. Абдула в гру особливо не втручався, дозволяючи командам вести силову боротьбу. Упродовж матчу «гірники» очікувано вели позиційну облогу воріт Олександра Бандури, а «метадони» сподівалися на контратаки. У першому таймі «помаранчево-чорні» мали велику кількість гольових моментів, але використали лише один — Алекс Тейшейра продемонстрував техніку і влучно пробив із меж штрафного майданчика. Зате Луїс Андріано примудрявся «стріляти» то в поперечину, а то й повз ворота з кількох метрів від цілі.
За таке марнотратство підопічні Володимира П'ятенка покарали земляків у другому таймі, використавши чи не єдиний серйозний шанс. Колишній динамівець Микола Морозюк зі штрафного здивував Андрія П'ятова і зрівняв рахунок. Підопічні Мірчі Луческу могли схилити шальки терезів на свою користь ще в основний час, але «Металург» щоразу виручав Бандура. Однак наприкінці першого додаткового тайму він не зміг урятувати свою команду, коли Олександр Кучер удало зіграв на добиванні.
«Шахтар» здобув Кубок України увосьме (учетверте — під проводом Луческу), і тепер відстає від «Динамо» лише на один трофей. А «Металург» задовольниться стартом у другому кваліфікаційному раунді Ліги Європи як фіналіст національного Кубка.
також у паперовій версії читайте:
  • МАДРИДЦІ «АТЛЕТИЧНІШІ»
  • «БАРСЕЛОНА» ВТРАТИЛА ВСЕ
  • ДРАМА НА «ДЖИРО»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».