Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
САФАРІ-ПАРК У КРИМУ
«Тайган» — єдиний в Європі парк левів, який відкрили в Криму, отримав статус об'єкта природно-заповідного фонду півострова, повідомляє Укрінформ. Понад 1,5 тис. тварин, серед яких — 54 леви і єдина пара жирафів в Україні, оселилися у степовій частині півострова, в Білогірському районі.

Сафарі-парк створювали шість років. Він займає 32 га землі. Відвідувачі проходитимуть по залізних мостах заввишки близько чотирьох метрів і спостерігатимуть за життям левів. У майбутньому вони зможуть погодувати хижаків м'ясом, а також погратися з левенятами. На території «Тайгана» розташований зоопарк, де є спеціальний куточок для дітей, кав'ярня і готель.

ДЕГУСТУЄМО ПОВИДЛО
На Закарпатті відкрили першу в Україні дегустаційну залу та музей повидла, повідомляє 5.ua. Тут можна поласувати двадцятьма двома сортами леквару, який нині варять у цих краях. Серед найпопулярніших — зі слив, чорниць, чорноплідної горобини та журавлини. Технологія приготування дозволяє зберегти цілющі властивості ягід: їх не варять, а нагрівають до 80 °С і пастеризують.
У майбутньому солодку експозицію доповнять м'ясними продуктами. Адже Виноградівський район славиться й тим, що вирощує свиней староугорської породи. Як символ поєднання цих страв, перед входом до музею встановили пам'ятник «Свиня та леквар». Першу дегустаційну залу леквару внесли до туристичного маршруту «Солодке Закарпаття», яким відвідують винні підвали, музей меду та гастрономічні фестивалі.

Сторінку підготувала Ірина ГУСАК
також у паперовій версії читайте:
  • ПОСТАТІ
  • ФЕСТИВАЛІ
  • EКСПО
  • ДИВА
  • СТОЛИЦЯ
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • МАНДРИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».