Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ВИРОК ІВАЩЕНКУ— П'ЯТЬ РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ
Колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони України Валерія Іващенка засуджено до п'яти років позбавлення волі.
Як передає УНІАН, відповідний вирок учора виніс Печерський районний суд Києва.

Відповідно до вироку, В. Іващенка позбавлено другого рангу державного службовця та право обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади в установах, на підприємствах усіх форм власності протягом трьох років.
У вироку суд зауважив, що міра запобіжного заходу В. Іващенку залишається без змін, тобто тримання під вартою, а термін перебування у слідчому ізоляторі від серпня 2010 року зараховується до терміну покарання.
Як зазначено у вироку, суд урахував пом'якшувальні обставини, зокрема, що раніше В. Іващенка не притягали до кримінальної відповідальності, він має державні нагороди, позитивно характеризується, а також у нього поганий стан здоров'я.
Водночас суд залишив без розгляду цивільний позов Феодосійського судномеханічного заводу і зняв арешт з майна та коштів, які належать В. Іващенку.
Іншого підсудного, колишнього керуючого санацією Феодосійського судномеханічного заводу Сергія Міхеєва, засуджено до трьох років позбавлення волі з неможливістю протягом трьох років обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади в установах, на підприємствах усіх форм власності.
* * *
Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу за звинуваченням В. Іващенка у зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації Держпідприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод».
В. Іващенка було затримано в серпні 2010-го. Стосовно нього було обрано запобіжний захід — узяття під варту.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • МОЛОДЬ НЕ ПОДІЛЯЄ ПОЛІТИЧНИХ ПОГЛЯДІВ БАТЬКІВ
  • ЩО ГАЛЬМУЄ ЕКОНОМІЧНИЙ І СОЦІАЛЬНИЙ РОЗВИТОК КРАЇНИ?
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».