Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
У КИЄВІ ЗАЦВІВ ЛОТОС
На Майдані Незалежності відбулася презентація гігантського золотого лотоса, який спеціально для Києва створив відомий корейський художник і дизайнер Чой Джонг Хва, повідомляє prostir.museum. Такі скульптури неодноразово прикрашали міста світу під час значних подій в сфері культури, суспільного життя та спорту. 2005-го лотоси-гіганти справили незабутнє враження на відвідувачів Венеційської бієнале. Жовтий лотос був на олімпійському стадіоні в Пекіні під час Олімпіади 2008 року. Влітку 2010-го художник представив чотириметрові лотоси в Сіднеї, а кількома місяцями раніше — в Токіо. Навесні 2011 р. в історичному центрі Парижа з'явилися два величних лотоси, чорний і білий.

Потім 10-метрову скульптуру «Золотий лотос» перевезуть до «Мистецького Арсеналу», де відбудеться Перша київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва Аrsenale-2012.

ВИНАЙДЕНО«ЕЛЕКТРОННУ ПАРТИТУРУ»
Бандурист-віртуоз і новатор Роман Гриньків у Полтаві в червні дасть авторський концерт із симфонічним оркестром, повідомляє gazeta.ua. На виступі буде також презентовано його розробку під назвою «Електронна партитура», якій майстер присвятив останні два роки.
Кожний музикант замість стійки-пюпітра матиме монітор, на якому рухатимуться ноти його партії. Роман зізнається, що написання java-програми, яка синхронізуватиме відкриття і закриття зображень, міг би доручити програмістам, але його праця полягає у створенні принципово нової системи — одночасної й синхронної подачі різних сигналів на десятки моніторів.
також у паперовій версії читайте:
  • «ФОЛЬКНЕРИ» ЗІБРАЛИ СКАРБИ
  • ДОРОБОК МИКОЛИ ГЛУЩЕНКА
  • ВИСТАВКА 3D-КАРТИН
  • ОКСАНА БІЛОЗІР: «ЯК ДОЛЯ ЛЮДИНИ, ТАК І ДОЛЯ ПІСЕНЬ — УСІ В МЕНЕ НАНИЗАНІ, ЯК НАМИСТО»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».