Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
«МЕТАЛІСТ» ПЕРЕПИСУЄ ІСТОРІЮ
Бронзовий призер футбольного чемпіонату України «Металіст» змусив похвилюватися своїх прихильників перед тим, як ціною неймовірних зусиль врятував, здавалося б, безнадійно програний двобій з грецьким «Олімпіакосом». У нагороду харків'яни отримали історичний успіх, адже ще ніколи «синьо-жовті» не грали у чвертьфіналі Ліги Європи.

Підопічні Мирона Маркевича виграли у стилі, в якому українські команди нерідко програють: вони забили два рятівні м'ячі протягом останньої десятихвилинки поєдинку на стадіоні «Георгіос Караіскакіс». Напевно, тисячі українських уболівальників вимкнули свої телевізори на 77-й хвилині, коли серб із українським паспортом Марко Девіч не забив пенальті, який перед тим сам же і заробив. Надто по-піжонському Марко розпорядився шансом: він сподівався, що голкіпер упаде раніше за удар, тому легко пробив по центру воріт.
На той момент «Металіст» «горів» із рахунком 0:2 за сумою двох зустрічей. Перший з цих м'ячів харків'яни пропустили ще 8 березня на своєму полі, коли на старті другого тайму Давид Фустер першим устиг на добивання після флангового навісу. Та поразка була прикрою, адже упродовж більшої частини гри господарі мали відчутну перевагу.
Іншим був малюнок поєдинку в Піреї. Одразу після стартового свистка «Олімпіакос» атакував настільки переконливо, що гол, який центральний захисник Іван Маркано забив на 15-й хвилині після флангового навісу, недостатньо позначав реальну перевагу команди іспанського фахівця Ернесто Валверде. Рахунок 2:0 або й 3:0 фантастичним не видавався.
Та господарів вистачило трохи більш як на півгодини. Після цього гра вирівнялася, а після перерви харків'яни грали краще, але до певного часу їм не надто щастило — то Бланко влучить у стійку з кількох метрів, то угорський голкіпер «Олімпіакоса» Болаж Медьєрі продемонструє, за що його запросили до найкращої команди Греції.
Схиляння фортуни на свій бік футболісти «Металіста» розпочали на 81-й хвилині: на майстерний пас Тайсона відгукнувся Крістіан Вільягра, котрий спромігся встромити ногу перед тим, як м'яч готовий був вважати своєю здобиччю воротар. На 86-й хвилині Девічу пробачили піжонський стиль пробиття пенальті, коли Марко опинився в потрібному місці після подачі кутового. Рахунок 2:1 не змінився до фінального свистка, хоч у доданий арбітром час гості зобов'язані були забивати третій гол і вберегти рештки нервів своїх уболівальників. Утім, цей результат вивів до чвертьфіналу Ліги Європи харківський клуб — уперше в його історії.
Жеребкування, що відбулося у штаб-квартирі УЄФА у швейцарському Ньйоні, визначило суперником «Металіста» на цій стадії португальський «Спортинг». Перший поєдинок цих команд відбудеться 29 березня в Лісабоні, матч-відповідь — 5 квітня в Харкові.
В інших парах зустрінуться: АЗ (Алкмар, Нідерланди) — «Валенсія» (Іспанія), «Шальке-04» (Гельзенкірхен, Німеччина) — «Атлетик» (Більбао, Іспанія), «Атлетико» (Мадрид, Іспанія) — «Ганновер-96» (Німеччина). У разі успіху в протистоянні з португальцями «Металіст» у півфіналі зіграє з «Шальке» або «Атлетиком».
Тим часом у Лізі чемпіонів також визначилися учасники чвертьфіналів. На цій стадії зіграють: сенсаційний кіпрський АПОЕЛ з іспанським «Реалом» з Мадрида, португальська «Бенфіка» з англійським «Челсі», французький «Олімпік» із Марселя з німецькою «Баварією»; окрасою раунду стане чергове протистояння «Мілана» і «Барселони». Перші матчі відбудуться 27–28 березня, відповіді — 3–4 квітня.
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕРЕМОЖНА ХОДА «ДИНАМО»
  • ВІТА СЕМЕРЕНКО ПРИЄДНАЛАСЯ ДО ПРИМ
  • ПОДАРУНОК НА ЮВІЛЕЙ
  • СТАРТ ЗА «МАКЛАРЕНОМ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».