Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ТИМОШЕНКО ВВАЖАЮТЬ ПОЛІТВ'ЯЗНЕМ
Члени Парламентської Асамблеї ОБСЄ Вальбурга Дуглас та Аса Ліндестам, які в понеділок відвідали Качанівську виправну колонію у Харкові, вважають екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко політичним в'язнем.

Про це віце-президент ПА ОБСЄ В. Дуглас заявила, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН, чи вважають члени асамблеї Ю. Тимошенко політичним в'язнем.
«Ми просто говоримо про те: якщо такі питання вирішуються політичним способом стосовно політичного лідера, то тоді так, це політичний в'язень»,— сказала В. Дуглас.
Віце-президент ПА ОБСЄ висловила здивування тим, що керівництво Державної пенітенціарної служби України та Міністерство закордонних справ України не надали їм дозволу на зустріч з Ю. Тимошенко. На думку В. Дуглас, такі дії влади породжують сумніви щодо умов утримання та стану здоров'я Ю. Тимошенко.
«Щоб могло вийти з цього спілкування? Тільки те, що наші занепокоєння стали б меншими. Але оскільки цього не відбулося, вони посилилися»,— сказала В. Дуглас.
Члени Парламентської Асамблеї ОБСЄ, які прибули до Качанівської виправної колонії, не змогли зустрітися з Юлією Тимошенко, оскільки не погодили свій візит із Міністерством закордонних справ України.
Про це начальник Качанівської колонії Іван Первушкін сказав на брифінгу після відвідування виправного закладу членами Парламентської Асамблеї ОБСЄ.
«Сьогодні насправді прибули представники шведського парламенту для проведення зустрічі з Юлією Володимирівною Тимошенко. Їм було роз'яснено, що всі ці дії, відповідно до наказу Президента України від 1996 року, проводяться тільки за погодження з Міністерством закордонних справ. Такого погодження в них не було»,— сказав І. Первушкін.
Він також зазначив, що телефонна розмова між Ю. Тимошенко та членами ПА ОБСЄ не відбулася через те, що екс-прем'єр наполягає на встановленні таксофона для переговорів безпосередньо в камері, де вона утримується.
«Відповідно до Кримінально-виконавчого кодексу та правил внутрішнього розпорядку, телефонні розмови здійснюються в черговій частині, де в нас установлені таксофони. Юлії Володимирівні неодноразово пропонувалося прослідувати до чергової частини, ми їй можемо надати відповідну допомогу в цьому, але вона наполягає на проведенні розмов безпосередньо в приміщенні, де вона утримується»,— зауважив І. Первушкін.
При цьому він наголосив, що народним депутатам України, які також прибули до Качанівської колонії, пропонувалося пройти на територію виправного закладу та ознайомитися з умовами утримання в'язнів, однак вони вимагали зустрічі з Ю. Тимошенко.
також у паперовій версії читайте:
  • «ДИВЛЮСЬ Я НА НЕБО ТА Й ДУМКУ ГАДАЮ...»
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».