Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СВІТ ЖІНКИ
ПРЕКРАСНІ БУДЬ-ЯКОЇ ПОРИ РОКУ
8 БЕРЕЗНЯ — МІЖНАРОДНИЙ ЖІНОЧИЙ ДЕНЬ
Чарівні жінки випромінюють особливе світло. І кожна вродлива по-своєму — варто тільки уважно придивитися. Жінки залежно від кольору їхньої шкіри поділяються на «сезони», а саме: «весна», «літо», «осінь» і «зима». У чистому вигляді такі типажі зустрічаються рідко, і часто буває складно відрізнити «весну» від «осені», а «літо» від «зими».

Представниці весняного типу мають очі світлого відтінку, тоді як серед осіннього зазвичай переважають темноокі. Зимові жінки переважно брюнетки, «літні» мають світле волосся, причому натуральне. Від тону шкіри, кольору очей залежить і підбір одягу. Мабуть, кожна жінка хотіла б, аби одяг ідеально пасував їй, а це залежить від уміння вдало підбирати кольори під типаж.

«Весна»-красна
Вона — ніжна, чиста і тепла, але зовнішність її менш контрастна. Жінки цього типу мають руде волосся, також це пшеничні білявки та деякі шатенки. Їм пасують веснянки та блакитні або зелені очі. Шкіра у таких жінок ніжна та напівпрозора («вершки», «персик»), і вигляд вони мають цілком природний, ніжний. До того ж це єдиний тип жінок, у яких природний рум'янець, тому їхня дуже світла шкіра не потребує рум'ян.
Жінки «весни» переважно білявки. Утім, попеляста білявка не може долучити себе до цього типу. А от ті, хто має не дуже насичене світле пшеничне, світло-руде волосся та золотисті шатенки, — всі вони претендентки на весняний кольоротип зовнішності. Та іноді можна зустріти й досить темну «весняну» шатенку.
Для «весни» характерні блакитні очі або з бірюзовим відтінком. Іноді на відстані такі очі здаються сірими, зеленими, світло-карими або бурштиновими, а при ближчому спогляданні вони блакитні. Домінуючою рисою зовнішності такого типу жінок є те, що вони довше, ніж інші, залишаються юні.
Завдяки дару природи — це найбільш рідкісний кольоротип жінок. Водночас їм найважче підібрати «свою» кольорову палітру в одязі. Жінкам типу «весна» можна сміливо носити одяг теплих кольорів — ніжних кремово-білих або персикових, верблюжих або жовто-золотистих і коричнево-золотистих. А от темних, змішаних і приглушених кольорів варто уникати. Ніжна й тендітна краса жінок цього типу нагадує вразливі весняні квіти: здається, що легенький вітерець чи паморозь може позбавити їх чарівності.
Краса «весни» — у її природності, тому й макіяж має бути помірним. Головне — підкреслити свій природний колір обличчя, який у неї дуже гарний. Ось чому жінкам цього типу слід віддавати перевагу прозорому тональному засобу. Пудрою зловживати не варто.

Вишукана леді «літо»
Визначити цей тип зовнішності, на перший погляд, важко, оскільки він може «маскуватися» під інші. Наприклад, шкіра у жінки «літа» може бути як білою чи рожевою, так і з маслиновим відтінком. Також колір волосся варіюється від світло-русявого до темно-каштанового, тому її часто помилково приймають за «весну» або «осінь». Однак, якщо придивитися уважніше, то можна помітити характерні особливості жінки цього типу: колір обличчя може бути будь-яким, однак холоднуватим неодмінно, як у «зими», і волосся завжди з попелястим, сіруватим відтінком, а не золотистим, як у «весни». Від жінки «літнього» типу відчувається холод, а не тепло, і навіть ластовиння у неї не золотисте, а коричнево-попелясте.
Головні відмінності жінки «літа» від інших типів полягають у тому, що на сонці її шкіра швидко обгорає, а не вкривається рівною засмагою. Щоб гарно засмагнути, їй потрібно регулярно, дозовано приймати сонячні ванни. Засмагають без проблем тільки поодинокі щасливиці, які мають оливкову шкіру.
Жінкам типу «літо» слід вибирати одяг пастельного та м'яких нейтральних відтінків з рожевою чи блакитною основою, тобто лавандовий, сливовий, колір чайної троянди, м'який блакитний. Можна надавати перевагу приглушеним холодним тонам, особливо це стосується всіх відтінків сірого, димчастого. Зовсім не підходять чорний і оранжевий кольори. Щоб підкреслити свою природну красу, жінка-«літо» повинна не тільки зі смаком одягатись, а також уміло користуватися косметикою. Їй личить яскравий макіяж, бо з ледве помітним вона матиме блідий і безбарвний вигляд. Косметика вкрай змінює зовнішність жінки цього типу. Вона може зробити її яскравою і ефектною, а може і звести нанівець усі достоїнства. Отже, слід фарбуватися за всіма правилами, підібравши свої кольори.

Яскрава пані «осінь»
Жінку цього типу ні з ким не порівняти. Вона, як вогонь, — яскрава і ефектна. «Осіння» жінка буває двох типів: рудоволоса з білою прозорою шкірою, із золотистим сяйвом, веснянками і зі світлим або темно-золотистим волоссям та шкірою ніжного персикового або смагляво-золотистого кольору. В «осені» яскраві й теплі очі, ніби освітлені сонцем. Їхній колір варіюється від прозоро-блакитного до медово-коричневого. У рудоволосих зазвичай зелені, карі, оливкові та бурштинові очі, але незмінні у них — теплі іскорки.
Жінкам «осіннього» типу, дуже яскравим та ефектним, варто вибирати одяг із золотим відтінком чи основою (бежевий, верблюжий, оранжевий, темно-коричневий). Варто уникати кольорів блакитного та синього відтінків. Для макіяжу характерні яскраві кольори. Рекомендується дотримуватися помірності з косметикою, особливо з помадою та рум'янами.
Тон обличчя має бути неодмінно теплий, з легким золотавим сяйвом. Тональний крем потрібно підбирати до кольору шкіри, бажано світлих тонів. Рудоволосі мають використовувати денний крем із тонувальним ефектом, що робить їхню шкіру темнішою та оберігає від шкідливих сонячних променів.
Жінки цього типу повинні особливо уважно дбати про свою шкіру. У них рівний, гарний колір обличчя, та все ж креми обов'язково мають бути у їхній косметичці. Найбільше таким жінкам пасує теракотова пудра, яка додає шкірі приємного смаглявого відтінку. Якщо ж шкіра засмагла, то її можна освіжити бронзовими іскорками (надмірно вживати пудру не слід).

Холодна чарівність «зими»
Жінки цього типу мають яскраву зовнішність: біла шкіра при темному волоссі та яскравих очах. Іноді шкіра може мати легкий оливковий відтінок, вона прозора і «холодна». Очі у «зимових» жінок зазвичай світлі, блакитні, сірі, зелені. Та інколи і дуже темні, майже чорні. Волосся завжди темне — від коричневого, кольору молочного шоколаду до синьо-чорного, з холодним відблиском. Такі ефектні жінки справляють сильне враження, але лише в тому разі, якщо не тільки вміють зі знанням користуватися косметикою, а й вдало підбирають кольори одягу. Одяг «зими» має бути суворо підібраний за кольором, як і макіяж. Слід надавати перевагу холодній гамі кольорів і виділяти насамперед не очі, а губи, інакше краса загубиться, потьмяніє.
Неправильний вибір кольору може нашкодити будь-якій жінці, проте представниці цього кольоротипу потерпають найбільше, адже холодна краса вимагає особливого, тонкого підходу. Для них немає нейтральних кольорів, а є тільки ті, що пасують. Жінкам типу «зима» слід надавати перевагу холодній гамі, носити одяг контрастних тонів, приміром білого і чорного. Їм також личать холодні відтінки світлих тонів. Потрібно уникати оранжевих, золотистих і бежевих відтінків.
Макіяж для «зимових» повинен бути природним.

Підготувала Ганна ІВАНОВА

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕРШЕ СВЯТО ВЕСНИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».