Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
РАДІСНЕ СЯЯННЯ
Весна — це пора кохання. Тож усі ми прагнемо бути красивими не лише душею, а й зовні. І привабливе обличчя відіграє у цій справі не останню роль. Тому саме зараз шкіра потребує особливого догляду. Як зарадити її сухості та іншим проблемним моментам? Відповісти на ці запитання ми попросили лікаря-косметолога вищої категорії Наталію Шандигаєву.

— Які ознаки мають змусити жінку звернутися до фахівця?
— До професіонала звертаються тоді, коли звичайного домашнього догляду недостатньо: з'являються перші ознаки «зів'ялої» шкіри, її сухості або ж надмірної сальності, а, отже, висипання вугрів, гнійничків, порідіння волосся на голові або, навпаки, його надмірний ріст на обличчі. Практично щодня з реклами ми дізнаємося про буцімто чудодійні засоби, які обіцяють миттєвий лікувальний ефект без особливих зусиль. При цьому забуваємо, що за серйозними косметичними проблемами завжди стоять внутрішні порушення організму, допомогти позбутися яких здатен лише професіонал. Не можна бути добрим косметологом, якщо ти «слабенький» лікар, адже наше обличчя — це «медична картка» проблем внутрішніх органів.
— Яких заходів найчастіше вживають косметологи?
— Передусім, це так звана процедура «чистки обличчя». Залежно від стану шкіри можна застосовувати різні методи чищення: ручне (механічне); апаратне (використання ультразвуку, вакууму) або хімічне (так званий пілінг фруктовими та іншими кислотами). Всі ці процедури видаляють мертві клітини, стимулюючи оновлення й омолодження шкіри обличчя. Існує також низка процедур, спрямованих на лікування проблемних типів шкіри, комплексний догляд, а також найрізноманітніші масажі. До спеціаліста варто навідуватися, навіть якщо шкіра ідеальна — з метою релаксації, своєчасного виявлення можливих проблем, а також тривалішого збереження її краси та молодості.
— Яким видам масажу надають перевагу фахівці?
— Звісно, найбільш розповсюджений — звичайний, косметичний. Потім — професійний, лікувальний, за методикою Жаке. Його ще називають щипковим, адже його виконують з більшою інтенсивністю. В окремих випадках вдаються до китайського масажу Гуаша, масажу «Точки краси», медового та яблучного. Іноді косметологи рекомендують жінкам ліфтинг, тобто нехірургічне омолодження й підтяжку шкіри обличчя.
— А які з перелічених процедур користуються найбільшою популярністю?
— Ті, у кого жирна шкіра,— чищення. Річ у тім, що сальні залози рясно виділяють жир, який, з одного боку, захищає шкіру, робить її щільнішою й пружнішою, а з іншого (у разі недостатнього гігієнічного догляду, неправильного способу життя і харчування, гормональних порушень) — забиває пори шкіри, що призводить до запалення. Відтак на ній утворюються різноманітні вугри. До речі, вони з'являються й у місцях, де жирові та потові залози найактивніші — на грудях і спині.
Також дуже популярними є масажі для проблемних типів шкіри. А для тих, хто просто хоче завжди виглядати доглянутим, найпопулярнішою косметологічною процедурою є шоколадні та ванільні маски, які сприяють релаксації шкіри.
— Порадьте, як доглядати за шкірою обличчя після зими?
— Звичайно, у цей період вона чутливіша, схильна до пересихання, лущення або, навпаки, надмірно жирна. Тому принаймні двічі на тиждень варто робити поживні маски. Зокрема, ми пропонуємо маски з використанням водоростей, а також безліч інших поживних масок для чутливої шкіри.
— Зараз у моді унікальні техніки тибетських монахів.
— Це так. Запозичені у тибетських монахів методики вельми ефективні. Наприклад, уже згадуваний масаж Гуаша. У сучасному Китаї він посідає важливе місце в системі здорового способу життя та профілактики різноманітних захворювань. Фактично проводиться лімфодренаж шкіри, який поліпшує циркуляцію крові, сприяє омолодженню тощо. Це дуже цікава процедура, яку виконують за допомогою скребка з рогу буйвола або яшмової пластини, гребеня з персикового дерева, нефриту.
— Які профілактичні поради на кожний день Ви б дали нашим читачкам?
— По-перше, кожна жінка повинна мати комплекс домашнього професійного догляду за шкірою, схвалений косметологами, і який підходить їй. Обираючи будь-який вид догляду, потрібно враховувати тип і вікові зміни шкіри, а також обов'язково — пору року.
— І, звісно, як кожна жінка, Ви, мабуть, маєте свій секрет красивої шкіри?
— Щоб шкіра завжди була ідеальною та красивою, варто пити більше води. Починайте свій ранок зі склянки води з лимонним соком і медом. Це — дуже корисно. Чимало жінок приходять до мене із зневодненою, так би мовити, «спраглою» шкірою. Чому варто додавати до води саме лимон і мед? Це такий собі «коктейль краси», який виводить токсини та шлаки з організму, що накопичилися впродовж ночі. Якщо людина недоспала, переїла, пережила стрес чи погано почувається, то, розпочавши день із такого коктейлю, відчує користь не тільки для шкіри, а й для всього організму.
також у паперовій версії читайте:
  • ІНСУЛЬТ ОБИРАЄ ЖЕРТВИ ЗА ГРУПОЮ КРОВІ
  • КУЛІНАРІЯ І САДІВНИЦТВО ЗАХИСТЯТЬ ВІД СТАРЕЧИХ ХВОРОБ
  • ЯК ЧАСТО МИТИ ГОЛОВУ?
  • НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ — ВЕСНЯНИЙ АВІТАМІНОЗ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».