Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ВІТАЛЬНЯ
АЛЬБЕРТ ІГНАТЕНКО: БУТИ ДОБРИМ КОРИСНО І ВИГІДНО
Наш гість — Альберт Ігнатенко, президент Академії космогуманізму України.
Учений-косміст, активний громадський діяч і просвітитель, Ігнатенко є основоположником космогуманістичного вчення й нових наукових напрямів, таких, як: психоінформаціологія, космоеніопсихологія, космоеніомедицина, космоеніомистецтво, космоеніопедагогіка, космоеніоспорт тощо.

Альберт Ігнатенко відповідає на наріжні питання. Чи може кожна людина мати надінтелект, надздібності і надсвідомість? Чи може кожен із нас мати стовідсоткове здоров'я, нескінченну віру у свої сили й можливості, високу міру затребуваності в суспільстві? Чи може простий смертний цілком уникнути у повсякденному житті стресів, зневіри, депресії, зла й заздрощів?
Свої фундаментальні умовиводи й практичні поради Ігнатенко виклав у книзі «Еволюційна азбука життя», де доводить, що позитивне мислення, мовлення і вчинки — запорука здоров'я, довголіття та успіху в соціумі.
Мета його життя — формування духовно-інформаційного громадянського суспільства третього тисячоліття. Створення цивілізації високодуховних, інтелектуальних і фізично здорових людей, які сповідують філософію Любові, Добра, Світла й живуть за духовно-інформаційними космічними законами Творця.
— Альберте Венедиктовичу, ми живемо в депресивному обманутому суспільстві. З телеекранів віщають екстрасенси, біоенерготерапевти і чаклуни. А Ви маєте відношення до магії та езотерики?
— Я вчений. Вивчаючи багато років езотерику і магії, я зрозумів, що є коротший шлях самопізнання, а для цього необхідно створити науку.
Різні її напрями я захищав у міжурядовій атестаційній комісії. Усі мої шість дисертацій і шість документів доктора наук у різних сферах діяльності, в тому числі міжнародну безпеку, визнають за Гаазькою конвенцією в 47 країнах, а за Віденською (я захищався в Оксвордській освітній мережі в Санкт-Петербурзі) — в 157 країнах світу. До речі, дисертацію в галузі енергоінформаційних наук і еніопсихології я захистив у 1996 році, став професором.
Мною розроблено нові психоінформаційні технології (на Заході їх називають PSY-I.T). Вони одержали міжнародне визнання, їх відзначили чотирма Гран-прі в Токіо, Софії, Брюсселі й Тулузі, а також вісьмома золотими медалями в Брюсселі, Москві, Пітсбургу, Софії, Дубаї, Йоханесбурзі (2000–2002 рр.). Ми узаконили те, чим займаємося.
Я працюю там, де є плідна атмосфера, де люди відійшли від рівня обивателя, учені зокрема. На фактичному матеріалі проведених досліджень, реабілітації, навчання бачимо, що наші технології працюють, ними користується величезна кількість людей.
— У чому суть створеної вами науки — космоеніопсихології?
— Щоб коротко з нею ознайомити, необхідно звернутися до теми віри.
Чому «дорога до храму» для більшості людей така довжелезна, що протягом усього життя їм не вдається пройти навіть її половину? Чому процеси, пов'язані з розвитком віри, йдуть так повільно? Думаю, це відбувалося тому, що не було наук, які б дозволили людині використовувати стовідсотковий розумово-фізіологічний ресурс (потенціал), який закладено у ній. Не було науки, яка вивчала свідомість, мислення з погляду інформаційного, енергетичного й фізичного сприйняття.
Усі науки, які існують на землі, на жаль, є матеріалістичними. Вони вивчають менше відсотка буття, бо грубої матерії у Всесвіті, якщо бути точним, нуль цілих одна мільйонна відсотка. Отже, обсяг знань, що дають усі матеріалістичні науки, дорівнює одній мільйонній відсотка.
Тому з'явилася така наука, як космоеніопсихологія (космос — порядок, закон; еніо — енергоінформаційний; психея — душа; логія — наука). Космос — це закономірності, за якими живе й працює наш організм, наша душа. Ця наука допомагає людині усвідомити, хто вона є насправді. Як працює система людини, що таке свідомість, мислення, інформаційні центри, тонкі тіла і який вигляд має Всесвіт.
Уперше у світі ми змогли класифікувати інформацію і дати людині знання: яка інформація дає користь, а яка — завдає шкоди. Ми розробили новий розумовий апарат, який дозволяє використовувати не 2-3% ресурсу людини, як зазвичай буває, а всі 100%. У результаті ми приблизно в 97 разів швидше реалізуємо будь-яку позитивну програму й настільки ж більше одержуємо енергії, а це дає довголіття, уміння не хворіти, не старіти, не втомлюватися, знайти щастя — те, що намагаються запропонувати різні розрізнені системи та їхні представники: медики, психологи, політологи...
— І що ж таке інформація?
— Воістину невичерпний ресурс світового співтовариства, першооснова світу, тому що в основі всього — інформація. Те, що ми відчуваємо, бачимо й чуємо,— це конкретні форми й види матеріалізованої (грубоматеріальної) і дематерилізованої (тонкоматеріальної) інформації, а наше життя є її космопланетарним феноменом.
— А що таке «свідомість»?
— Учені вже давно відзначили, що розум не обов'язково пов'язаний із мозком, а може існувати незалежно від нього. Наприклад, у дитини з нерозвиненим мозком бувають відчуття й пам'ять минулого. У юнака з нерозвиненим мозком можуть бути блискучі математичні або музичні здібності. Звідки вони? Ще 20–30 років тому можна було сперечатися й стверджувати: якщо немає мозку, то не може бути й ніяких психічних явищ: сприйняття, свідомості, мислення. Нині це питання вже вирішено. Тільки прийнявши дуалістичну теорію, можна зрозуміти і пояснити, як особа, яка залишила померле тіло, тобто не має фізичного мозку, може сприймати, відчувати й мислити. Під час умирання мозок руйнується, а свідомість зберігається й далі існує. Можна підсумувати: мозок — це найскладніший апарат, але діє він разом із розумом, у якого є своя енергія. Звичайно, мозок є інструмент мислення, але сам по собі інструмент грати не може. Душа й дух не є функція мозку, а мозок — це інструмент душі й духу.
Вивчаючи інформаційну ємність мозку людини, я з'ясував, скільки він може зберігати інформації в бітах порівняно з іншими істотами. Муха може втримувати 1,3 біта інформації, риба — одиницю в дев'ятому ступені, саламандра — одиницю в одинадцятому ступені. А людина — одиницю в десятому ступені. То що, саламандра розумніша, ніж ми? От із цим я і розібрався.
— Отже, думку продукує душа?
— А також сто підрівнів свідомості. Психея, або душа — це не та психіка, про яку пишуть у підручниках. Є центральна нервова система, імунна, ендокринна, дихальна, серцево-судинна тощо, і вони не продукують думки, від них до центрів головного мозку надходять фізіологічні сигнали.
Психея на сімдесят порядків вище клітинного рівня, вона створює всі передумови й умови, щоб система людини розвивалася, еволюціонувала. А мозок тільки приймає сигнали від п'яти органів чуття (плюс вестибулярного апарату), він нічого нового не додає.
— Відомо, що Ви маєте феноменальні здібності: унікальну пам'ять, силу навіювання, вмієте розганяти хмари, збивати людину з ніг на відстані десять метрів тощо. І це задокументовано. А наведіть приклад лікування.
— У 1996 році Вацлав Гавел був у безнадійному коматозному стані — операбельний рак. Він жив у госпіталі. Даша, майбутня дружина Гавела, знайшла мене (я саме готував семінар у Миколаєві), зателефонувала: «Чи можна допомогти, професоре?» Я відреагував: «Не готовий відповісти. Завтра скажу». — «Чому завтра?» — «Мої вчителі підкажуть». Кожну людину хтось веде: одного Бог, іншого — учителі, а мене Господь і вчителі. Одержав відповідь: «Так». Повідомив: «Будете застосовувати мою технологію, і все буде нормально». Працював більше місяця. Гавел вийшов з коматозного стану через кілька секунд. Спочатку прилади показали нормалізацію всіх життєвих систем приблизно на 8–10 хвилин, потім на 12–15, а через місяць усі показники були в нормі два тижні підряд. Я сказав: «Дашо, він здоровий. Одружиться на тобі».
Іноді говорять: «Ми сумніваємося у ваших можливостях». Я відповідаю: «Навіть військова розвідка в мені не сумнівалася». У 1987 році в штабі ВМФ СРСР практично для всіх військових вищого рангу (не було тільки міністра оборони Язова й генсека Горбачова) я показав програму «Невразливий солдат» з групою в п'ять людей.
А ще раніше, в 1983-му, мої досягнення кваліфікували як безсловесну форму гіпнозу. Це відбулося на шостому з'їзді Товариства психологів СРСР у Москві, в університеті імені Ломоносова. Тоді зібралися представники всіх науково-практичних центрів, космонавти. Я продемонстрував можливості пам'яті, вплив на людину без слів. Ця програма була схвалена й затверджена. У 1984 році з'явилася стаття «Від мистецтва до науки» у газеті «Радянська Україна».
— Коло вражаюче замкнулося. Тому що ми з Вами перебуваємо в правонаступниці цієї газети — в редакції «Демократична Україна».
— Відтоді набралося понад вісімсот публікацій, вітчизняних і закордонних, про мене знято 27 науково-популярних фільмів у різних країнах. У 1983 році науковим світом було визнано, що є безсловесна форма гіпнозу. Розумієте, мої підопічні не сплять! Це був великий прорив. Виявляється, людині можна щось навіювати без слів.
Мною зацікавилася військова структура, яка досліджувала телепатію ще в 1962 році. Я особисто знав двох голів КДБ, тому мені давали «зелене світло»: я працював у великих залах на величезні аудиторії, понад мільйон людей мене подивилося. Я іноді міг сказати й зробити те, що не дозволялося іншим. І те, що напрацьовував на сцені, впливаючи на слов'ян, азіатів, африканців та інших, оброблялося в закритих лабораторіях.
Ми підбиралися до рішення проблеми: «Як знайти внутрішні резерви людини? Як їх застосувати в армії?» Демонструючи програму «Невразливий солдат», я показав, як можна вивести з людини навіювання. Мені представили майбутніх розвідників, молодих, тренованих, усім дали під час гіпнотичного сну команду: «Не підкорятися Ігнатенку». І от у штабі ВМФ у присутності вищого генералітету стоять 14 бійців.
Посилаю одному, другому, третьому команду подумки, поглядом і рукою — нуль емоцій. Бійці непохитні. Наказую: «Заплющіть очі». Заплющили. Почав посилати кожному контрольні програмки. Бачу: одного хитає, хитає... Позаду підійшов, вигукнув: «Кххх!» — шоковий гіпноз, миттєво в сон увійшов. Тихесенько кажу: «Я звільняю тебе від наказу». І — на стільчик. І так усіх. Потім почав моделювати стани. «Ви перебуваєте в космосі»... «Ви перебуваєте в бою»...
Записка із залу: «Чи можна в третього пароль дізнатись?» Я: «До мене, курсанте! Перед тобою генерал, тихесенько на вушко скажи пароль». — «Вимпел».
Інша записка: «Нехай «розстріляють» генералітет». А для бійців у такому стані навколо — реальний світ, не химера, вони без гіпнозу бачать усе — у них розширена свідомість. А в гіпнозі — загальмовані. Кажу: «Перед вами — ворожі генерали. Розстріляти». Завдання було виконано на «відмінно». Перепрошую за такий сумний приклад.
— Чи багато у Вас учнів і послідовників?
— За моїми методиками в 28 країнах світу працює більш ніж двісті тисяч фахівців. Іноді це може виглядати так. Мій учень, за професією педагог, бажаючи працювати у великому банку, приходить і каже: «Шановний пане президенте, я без астролога, шамана, провидця, екстрасенса, ворожки можу надати вам психоаналітичний аналіз роботи всієї вашої фірми, провести психодіагностику кожного співробітника, можу дати здоров'я вам, вашим дітям і вашим працівникам, зменшивши захворюваність приблизно на 70–80 і більше відсотків. Я можу дистанційно вести ваші проекти під час підписання контрактів зі стовідсотковою гарантією. Я можу дати модель, яка дозволяє вам не хворіти, не втомлюватися, не старіти».
На базі вчення про космогуманізм, новітніх досягнень його наук і практичних методик було створено й апробовано 15 основних програм, що сприяють кожній людині в реалізації як особистості, допомагають піднятися на високий фізико-естетичний, культурно-інтелектуальний, психоемоційний і духовно-моральний рівні, жити плідно й щасливо. Назви програм досить красномовні: «Психоінформаційні технології підготовки еліти світового співтовариства» (для голів урядів, конгресменів, дипломатів, учених, громадських і політичних діячів, працівників управлінського апарату), «Підготовка спортивних зірок», «Центр технологій омолодження», «Безпека транспорту», «Психоінформаційна підготовка працівників спеціальних служб безпеки, поліцейських і охоронців»...
Кілька років тому ми зрозуміли: створені нами академії, центри, інститути, університети — цього мало. Треба заснувати структуру, яка все це об'єднає. Так виникла Міжнародна громадська організація (зареєстрована в Мін'юсті України) — Космогуманістична Організація Об'єднаних Націй (КООН). Вона використовує найсучасніші духовно-інформаційні закони про людину і Всесвіт, що позбавлені усіх негативних проявів життя і формують новий, космогуманістичний (людяний) світоустрій.

Володимир КОСКІН
також у паперовій версії читайте:

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».