Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ЕКОІДЕЇ КИЇВСЬКОЇ ШКОЛЯРКИ
Роботу 12-річної киянки Катерини Коверенко, яка перемогла на Всеукраїнському конкурсі «Екоідеї з усього світу», відзначено на такому самому міжнародному дитячому конкурсі у Парижі, повідомляє culture.unian.net. Попри те, що дівчина не отримала Гран-прі, її роботу щодо збереження екосистеми планети визнали однією з найкращих.

Серед тисячі екощоденників, написаних та проілюстрованих школярами зі 110 київських шкіл, робота Катерини привернула особливу увагу. Дівчина написала про те, як важливо берегти ліси, запобігати шкідливим викидам в атмосферу і упроваджувати роздільне збирання сміття. Свої ідеї вона проілюструвала яскравими малюнками. Загалом цього року понад 130 тис. дітей з 37-ми країн світу представили свої екощоденники для участі у конкурсі.

ЗНАЙШЛИ СКАРБ І ПЕРЕДАЛИ ВЛАДІ
Троє українців, котрі працювали на реконструкції будинку в Празі, отримають нагороду по 200 тис. крон (близько 8 тис. євро) кожен за те, що знайшли і передали державі скарб срібних коштовностей загальною вартістю майже 6,3 млн крон, повідомляє newsru.ua.
У листопаді 2008 року будівельники між поверхами будинку помітили схованку зі срібними монетами, посудом та іншими коштовними предметами вагою з півтонни. Всі речі належать до періоду початку XX ст. і ймовірно виготовлені у майстерні відомого ювеліра Йозефа Вокурки.
Оскільки ніхто з потенційних власників не звернувся по знайдені дорогоцінності, то скарб перейшов у власність міста. Нині міська рада затвердила виплату винагороди українцям, а знахідку передала на зберігання та вивчення до Музею Праги. Історики вважають, що скарб заховали під час Другої світової війни або одразу після неї, коли до влади в країні прийшли комуністи.
також у паперовій версії читайте:
  • СТОЛИЦЯ
  • МАНДРИ
  • ФАКТ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ЕКСПО
  • РЕКОРДИ
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».