Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ПЕРЕМОГА БЕЗ НОКАУТА
Про бій Віталія Кличка та британця Дерека Чісори, який відбувся минулої суботи, говорять ще й зараз. Головна причина — поведінка британця. Ще за день до поєдинку Чісору оштрафували на 50 тис. доларів за те, що під час зважування він дав українцеві ляпаса. Проте це чорношкірого хулігана не зупинило і він продовжив свої витівки наступного дня.

У рингу він набрав у рот води і виплюнув її в обличчя Володимирові Кличку. А після поєдинку на прес-конференції влаштував бійку зі співвітчизником Девідом Хеєм, який у суперечці обізвав Чісору «лузером»; Чісора не лише розпустив руки, а й пустив у хід пляшку і був затриманий німецькою поліцією.
«Така поведінка заслуговує на покарання. Ви не уявляєте, як важко було себе стримати», — прокоментував поведінку британського боксера Володимир Кличко. Його старший брат переміг, але не покарав Чісору за всі його вчинки.
Без сумніву, найкращою розправою був би нокаут, проте на настилі рингу мюнхенського «Олімпіахалле» британець так і не побував. І навіть більше. Цей 28-річний уродженець Зімбабве став чи не першим після Леннокса Льюїса, хто зумів попсувати нерви Кличку-старшому і змусив заговорити про потребу завершення 40-річним ветераном спортивної кар'єри.
Чісора більше року чекав нагоди відібрати один із поясів у братів Кличків. Наприкінці 2010-го титульний бій з Володимиром не відбувся через травму останнього. До зустрічі з Віталієм, володарем титулу WBC, британець підготувався більш ніж серйозно. Аби «розкрити» на рингу обережного і виваженого Кличка, Чісора взявся виводити українця з рівноваги задовго до поєдинку.
Власне, свого часу тим самим займався Хей, котрий перед зустріччю в ринзі малював картинки з відрізаними головами Кличків. Але Девід далі цього не пішов. Натомість у Чісори перед боєм просто «зірвало дах». Надважкий дивізіон уже забув, коли двобоям передували такі скандали — з бійками перед поєдинком і плюванням у суперників.
Здавалося, зроблено все, аби «розворушити» Віталія. Проте чинний чемпіон своїм принципам не зрадив, до відкритої манери боксування не вдавався і зі стартових раундів був стриманим, методично дістаючи голову Чісори. Ближче до п'ятого раунду Дерек розірвав дистанцію, і перевага поступово почала переходити до претендента. Так відразу і не пригадаєш, коли Кличко-старший боксував у ринзі другим номером. Проте факт є фактом: тепер не Віталій, а Віталія «ганяв» по рингу його супротивник. Щоправда, особливих дивідендів територіальна перевага Чісорі не принесла. У захисті чемпіон працював непогано і періодично проводив вдалі контрвипади. Хоч кілька ударів усе-таки пропустив.
Зірковим для британця став восьмий раунд, у якому він обіцяв нокаутувати Кличка перед боєм. Судді зафіксували перевагу Чісори загалом у двох раундах. Однак Віталій вистояв і впевнено провів завершальні, так звані чемпіонські, трихвилинки.
Усі троє арбітрів віддали перемогу Віталію Кличку — 118:110, 118:110 і 119:111. Хоч більшість шанувальників таланту українця, та, певно, і він сам, залишилися невдоволені. Британський хуліган мав би опинитися на настилі рингу. Але погана людина — не означає поганий боксер. Навпаки, Чісора — один із небагатьох важковаговиків, який за свою професійну кар'єру жодного разу не побував у нокауті, а в ринзі запам'ятався агресивним бійцем.
Тепер у його статистиці — три поразки у 18 поєдинках, решта — перемоги (нокаутами — вісім). А Кличко-старший увосьме захистив титул чемпіона. У 46 боях він має 44 перемоги (40 — нокаутами) і дві поразки.
Після рівного нервового бою з Чісорою більшість експертів боксу заговорила про потребу завершення Віталієм спортивної кар'єри. Мовляв, піти треба вчасно, і краще непереможеним. Адже перемогти опонентів можна, тоді як вік — ні.
Віталій жодних заяв із цього приводу ще не робив. Натомість сказав, що проти Чісори вісім раундів боксував лише однією, правою, рукою.
також у паперовій версії читайте:
  • БК «ДОНЕЦЬК»— У НАСТУПНОМУ РАУНДІ
  • РЕКОРДИ УКРАЇНСЬКОГО РОЗЛИВУ
  • «МЕТАЛІСТ» ЧЕКАЄ НА «ОЛІ» АБО «РУБІН»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».