Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ЛУЦЕНКО НЕ ВВАЖАЄ СЕБЕ ВИННИМ
Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко переконаний, що порушена проти нього кримінальна справа не є результатом боротьби з корупцією.
Про це він заявив, виголошуючи останнє слово на засіданні з розгляду кримінальної справи щодо нього у Печерському райсуді м. Києва, повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

«Те, що моє перебування у камері не є результатом боротьби з корупцією, не викликає жодного сумніву. У моєму звинуваченні немає жодної копійки особистої користі, а всі дії, які Генпрокуратура вважає незаконними, робилися, робляться і будуть робитися усіма міністрами внутрішніх справ. Але на лавці підсудних — я один. Тож причина цих ґрат, з-за яких я говорю,— не в службовій діяльності»,— сказав він.
Екс-міністр зазначив, що найтяжчим ударом у його житті все-таки стала продажність депутатів, які потрапили до парламенту у лавах очолюваної ним партії.
Звертаючись до суду, Ю. Луценко зауважив, що, на його переконання, жодне з висунутих йому обвинувачень не доведено.
Крім того, як зазначив він, не можуть вважатися доказами сфабриковані, за його словами, матеріали справи. «Те, що представило звинувачення, посилаючись на сфабриковані докази, не може бути доказами в суді. Інакше навіщо нам суд узагалі?» — запитує Ю. Луценко.
За його словами, якщо брати за докази покази свідків, надані ними не в ході судового засідання, а в прокуратурі, то тоді навіщо протягом восьми місяців відбувався судовий процес. «Тоді треба було відразу виносити вирок і визнати, що ми — поліцейська держава. Але мені все ж здається, що суд засідав і з інтересом слухав свідків. Я не бачу жодних прізвищ, які б казали, що Луценко наказував робити те то і те то... У мене велике прохання до суду, при всій ситуації в країні, не засуджувати мене за святкування Дня міліції. Якщо таке буде рішення по відношенню до працівників міліції, це буде підло»,— зазначив Ю. Луценко.
При цьому він попросив суд у разі, коли буде ухвалено рішення про винесення обвинувального вироку, «то скажіть мені, хто дав покази, що я вчинив щось не так, щоб я знав... на підставі свідчення кого мене збираються посадити в тюрму».
* * *
Захист екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка переконаний, що суд, незважаючи ні на що, виконає прохання прокуратури при ухваленні рішення стосовно покарання екс-міністра.
Як передає УНІАН, про це заявив адвокат екс-міністра Ігор Фомін після свого виступу в дебатах у Печерському райсуді Києва.
«Ми вважаємо, що ви зробите їм (прокуратурі) індульгенцію... Ми впевнені, що ви затвердите будь-яке надане ними неправомірне рішення, що ви з'їсте будь-яку їхню страву, але знайте, що вона отруйна. Але виявіть мужність, підтримайте чесних офіцерів МВС, які свідчили вам, і відпустіть невинну людину додому, до сім'ї»,— просить І. Фомін.
Водночас, торкаючись теми святкування Дня міліції в 2008-2009 роках, адвокат зауважив, що коли прокуратура вважає, що цивільно-правова угода, укладена між однією державною установою — МВС — та іншою — ДП «Національний палац Україна», з перерахуванням коштів була незаконною, то це мало б вирішуватися в судовому порядку без порушення будь-яких кримінальних справ.
«Гроші були перераховані від однієї державної установи іншій. Де збитки держави? Мені здається, що це безглузде обвинувачення», — зауважив І. Фомін, додавши, що кримінальна справа, порушена проти Ю. Луценка, не мала права на існування, її не повинні були порушувати, бо в діях екс-міністра немає складу злочину.
* * *
Печерський районний суд Києва 27 лютого планує оголосити вирок екс-міністрові внутрішніх справ України Юрію Луценку.
Відповідне рішення вчора після завершення виступу Ю. Луценка з останнім словом оголосив головуючий у судовому процесі суддя Сергій Вовк.
«Суд іде до нарадчої кімнати для ухвалення рішення, орієнтовний вихід із якої планується 27 лютого о 9.00»,— сказав С. Вовк.
* * *
Нагадаємо, що Юрія Луценка було затримано 26 грудня 2010 року. Печерський районний суд Києва з кінця травня 2011-го розглядає справу Ю. Луценка.
За інформацією Генпрокуратури, Ю. Луценку інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб; перевищення влади або службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки; зловживання владою, здійснене працівником правоохоронного органу.
14 лютого представники Генеральної прокуратури попросили Печерський райсуд Києва призначити Ю. Луценку покарання у вигляді чотирьох років шести місяців позбавлення волі з конфіскацією майна; позбавлення першого рангу державного службовця; позбавлення права впродовж трьох років обіймати організаційно-розпорядчі посади.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ЛІКАРІ ОБСТЕЖИЛИ ТИМОШЕНКО
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».