Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
«ТВОРЧА СИЛА»
Талановиті незрячі українці записали компакт-диск у Швеції, повідомляє gazeta.ua. Запросили їх у студію звукозапису швейцарці, коли торік уперше потрапили на їхній концерт у львівському театрі імені М. Заньковецької.
Там уже чотири роки поспіль кращі незрячі виконавці України виступають разом із відомими співаками та групами — «Піккардійською терцією», Ніною Матвієнко, «Скрябіним». Квитки на такі заходи безплатні. 30 концертів вони дали за кордоном — у Білорусі, Молдові, Угорщині, Швеції, Польщі.

Для запису відбирали 60 найкращих незрячих артистів із усієї України. До журі входили музиканти оркестру театру імені М. Заньковецької. Диск, записаний у супроводі симфонічного оркестру театру, має назву «Творча сила».

ЗАДОВОЛЕНІ ВІДВІДУВАНІСТЮ
Музеї Івано-Франківської області торік відвідало понад півмільйона осіб, повідомляє ridna.ua. Такий результат є наслідком того, що музеї області розвивають співпрацю з іншими музеями України та Європи, в тому числі за допомогою інтернету. Зокрема, в Коломийському музеї Гуцульщини і Покуття проходять практику студенти не лише з України, а й Польщі, Австрії, Франції, Німеччини та інших держав Європи.
2011 року музеї області поповнили свої колекції на 4,5 тис. експонатів і організували понад п'ятсот виставок. В Івано-Франківській області функціонує 216 музеїв, із них 196 — громадських. 15 музеїв мають звання народних.
також у паперовій версії читайте:
  • СТОЛИЦЯ
  • ФАКТ
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • РЕКОРДИ
  • РЕЙТИНГИ
  • МАНДРИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».