Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ПОПРАВЛЯТИ ПРИРОДУ СЛІД ВДУМЛИВО
Правильно підібраний колір волосся робить очі яскравішими і виразнішими, а дефекти шкіри і зморшки менш помітними. І, навпаки, якщо помилитися у виборі, можна відразу додати собі років десять.

Професіонали радять уникати радикальних змін і залишатися в межах двох тонів у той або інший бік від вашого натурального кольору. Та тільки хто їх слухає! Багато жінок, купуючи фарбу, замість того, щоб уважно вивчити інструкцію, вибирають її за картинкою на упаковці. Свято вірять, що варто лише змішати вміст тюбиків, нанести суміш на волосся, і вони обов'язково отримають такий самий колір, як у красуні на картинці. А коли виходить зовсім не те, що чекали, засмучуються.
Щоб цього не сталося, добираючи фарбу в альбомах зі зразками пасм, пам'ятайте, що вони зроблені з синтетичних ниток, будова яких не така складна, як у живого волосся, їх колір не так залежить від освітлення. Натуральне волосся, забарвлене у вибраний темний колір, при денному світлі виглядатиме більш темним і матовим. А під електричним матиме червонуватий відтінок.
Якщо колір гарно виглядає на вашій подрузі, це ще не означає, що він також ефектно пасуватиме до вашого обличчя і волосся. При виборі нового кольору слід також ураховувати, що, приміром, теплі тони надають обличчю рум'янець. Тому коли шкіра і без того має рожевуватий відтінок, віддайте перевагу прохолодним тонам шампанського, піщаному або попелястому блонду, можливо, коричневим кольорам. Якщо ви часто червонієте і схильні до алергічних реакцій на обличчі, уникайте фарбування волосся у відтінки червоного дерева, мідно-червоного, граната і подібних до них.
Коли фарбування пройшло невдало, краще звернутися до фахівця. Найгірше — це відразу ж перефарбуватися в попередній колір. Волосся і так травмоване, і тільки професіонал може допомогти не лише повернути йому красу, а й уберегти від остаточного пошкодження.
Існують дві грубі помилки: чим довше тримаємо фарбу, тим ефективніше візьметься колір, і чим більше нанесемо фарби, тим інтенсивніший буде колір. Перше визначення неправильне через те, що, перетримавши за часом фарбу, можна висушити волосся, а то й просто спалити його. Друге може бути прийомом продавців, які прагнуть продати вам більше упаковок продукту.
Намагайтеся не купувати найдорожчу фарбу. Хоч виглядає вона красиво, але і змивається швидко. Адже виробникам треба, щоб ви купували більше їхньої продукції. Іноді діє зворотне правило: чим дешевше, тим краще. Дешеві фарби частенько гарно виглядають і тримаються на волоссі довше, ніж дорогі. Усе залежить від виробника. Тому коли знайшли щось гідне вашої уваги, купіть відразу кілька упаковок.
Якщо маєте намір фарбувати волосся в чорний колір, можете купувати найдешевшу фарбу. Тому що всі вони фарбують однаково. Але це стосується тільки чорного кольору.
Сиве волосся зафарбувати іноді складніше, ніж навіть стати білявкою. Це пов'язано з його структурою. Проте є загальне правило: чим жінка старша, тим намагається вибирати світліші відтінки. Якщо сивого волосся менш як третина, найкраще скористатися нестійкою фарбою на тон світлішою від натурального або такого, що збігається з натуральним тоном.
Зручніше і швидше виходить фарбувати волосся по пасмочках за напрямом від коренів волосся до кінчиків. Якщо виникають труднощі в розподілі фарби по всій довжині волосся, трохи змочіть їх теплою водою. Фарба стане менш густа і легше розподілиться.
Перед фарбуванням нанесіть крем або вазелін на шкіру біля волосся, щоб шкіра не змінила колір.
Змиваючи фарбу, переконайтеся, що промили волосся до кінця, і скористайтеся кондиціонером. Підійде і той, який був у комплекті, і той, до якого ви звикли. Волосся після фарбування особливо потребує захисту і догляду.

Підготувала Валентина СОТНИКОВА, Укрінформ
також у паперовій версії читайте:
  • РОЗУМНА ЗУБНА ЩІТКА
  • ПРИНАДИ БАЛЬЗАКІВСЬКОГО ВІКУ
  • СУП — НА ПЕРШЕ, ДРУГЕ І ДЕСЕРТ
  • ЯК УНИКНУТИ ІНФАРКТУ?
  • ЧАЙ — НАПІЙ ГІПЕРТОНІКІВ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».