Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
КИЇВСЬКИЙ ГОНДОЛЬЄР
П'ятнадцять місяців будував венеціанську гондолу киянин Ігор Максименко, повідомляє gazeta.ua. На її спорудження витратив 400 кг дерева і відро цвяхів. Вона має 11 м завдовжки, вміщує шістьох пасажирів.
Майстер раніше будував яхти на замовлення, а собі вирішив зробити гондолу. Креслення шукав в інтернеті: знайшов макет королівської гондоліни, на якій каталися 200 років тому. Спочатку зробив каркас із поперечних дощок, потім її обшив, покрив лаком і прикрасив візерунками. Використовував сосну, дуб, махагоні, бук, березу і червоне дерево. На кормі гондоли вирізьблено назву «Регіна Галліна». В перекладі з латини це означає «королівський човен».

Навесні Ігор планує спустити гондолу на Дніпро.

ДВІ ТИСЯЧІ ВЕРСІЙ ГІМНУ ДО ЄВРО-2012
Українці запропонували понад дві тисячі варіантів тексту та музики для неофіційного гімну Євро-2012 упродовж першого місяця проекту «Єврохіт», повідомляє ridna.ua. В Інформаційному центрі «Україна-2012» розповіли, що в середньому за день надсилають близько ста творів, із них на сайт потрапляє більш ніж третина. На сайті проекту публікують лише роботи, які відповідають вимогам конкурсу.
За авторство неофіційного гімну футбольного чемпіонату Євро-2012 борються як дорослі, так і малі українці (вік — від 9 до 87 років) з усіх куточків країни. Це професійні письменники, музиканти і звичайні не байдужі люди. Є автори-рекордсмени, які надіслали до десяти варіантів єврохіта. На конкурс надходять як музика і тексти окремо, так і повноцінні пісні.
також у паперовій версії читайте:
  • СТОЛИЦЯ
  • РЕКОРДИ
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЗНАХІДКИ
  • ДИВА
  • МАНДРИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».