Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
AUSTRALIAN OPEN: ДОЛГОПОЛОВ ЗАЛИШИВСЯ САМ
В австралійському Мельбурні розпочинається перший із чотирьох найпрестижніших у світі тенісу турнірів серії Grand Slam — відкритий чемпіонат Австралії. На це змагання особливі надії має перший номер українського тенісу Олександр Долгополов. Власне, інших сподівань після перших кіл не мають і вітчизняні прихильники «шахів у русі» — усі інші вітчизняні представники як у чоловічій, так і в жіночій частинах турнірної сітки вже зачохлили свої ракетки після перших раундів.

Торік саме в Австралії «Долго» (так Олександра Долгополова називають прихильники, не надто звичні до складних слов'янських прізвищ) продемонстрував, що заслуговує на місце у чільній світовій десятці. Після подолання перших двох раундів у Мельбурні на Олександра чекали непрості випробування. В третьому колі він у п'ятисетовому поєдинку здолав опір 13-ї на той момент ракетки світу француза Жо-Вілфреда Тсонґа, у четвертому в такому ж складному матчі подолав опір четвертого тенісиста планети шведа Робіна Содерлінґа, і лише у чвертьфіналі його зупинив британець Енді Маррей, п'ятий у світовому рейтингу.
На нинішньому австралійському чемпіонаті Долгополов сподівається виступити ще краще, адже тепер він уже сам є одним із фаворитів і розпочинає змагання в статусі тринадцятої ракетки світу. Для якнайкращої підготовки українець прибув на Зелений континент ще на початку грудня.
На Australian Open-2012 перший номер українського тенісу зберіг прихильність до п'ятисетових матчів. У першому колі на Олександра Долгополова чекав маловідомий австралієць Ґреґ Джонс, який балансує на межі другої і третьої світової сотні.
«Долго» розпочав з поразки у перших двох сетах (1:6, 4:6). На більшості турнірів це б означало припинення участі в змаганні, але, на щастя, регламент Grand Slam для чоловіків передбачає потребу довести перевагу в трьох партіях. Наступні сети упевнено записав до свого активу фаворит — 6:1, 6:1, 6:2.
«У нещодавньому матчі з Енді Марреєм мене турбувала нога,— сказав після матчу Долгополов.— Сьогодні цього не було, та я почувався погано — холодний піт, руки тряслися. Сподіваюся, що немає нічого серйозного, і це просто збій організму від спеки, а не мої давні проблеми з кров'ю. В іншому разі доведеться робити перерву на два тижні і лежати під крапельницею. Зараз мене більше хвилює здоров'я, ніж перемога. Сам матч вийшов дивним. Суперник сам віддав мені четвертий і п'ятий сети, я нічого особливого не зробив».
Далі на українця чекав 25-річний німець Тобіас Камке, 98-й номер світового рейтингу. І знову Долгополову довелося провести на корті всі п'ять партій. У вирішальному сеті Олександр вирвав перемогу аж у чотирнадцятому геймі, оскільки тай-брейки регламент у такому разі не передбачає — 4:6, 6:1, 6:1, 3:6, 8:6.
В інтерв'ю офіційному сайту відкритого чемпіонату Австралії після виходу до третього кола Олександр Долгополов знову розповів про те, що заважає йому виступати краще: «Я себе нормально почуваю. Хоч уже з першого матчу в мене були деякі проблеми зі здоров'ям — я кажу про кров. Мені не хочеться її перевіряти під час турніру. Я збираюся пройти всі тести вдома. Стартовий сет сьогодні мені теж дався важко, але далі все пішло краще. Ми грали в тіні, тому було не так спекотно. Сам матч вийшов нестабільним: і в мене, і в Камке виникали підйоми і спади».
У п'ятницю о 10:00 за київським часом Долгополов вийшов на матч третього раунду престижного змагання. Суперником, як і в першому колі, є австралієць, але набагато небезпечніший за Джонса. 19-річний Бернард Томіч є 38-ю ракеткою світу. Про те, наскільки мотивований Томіч на головний домашній старт, може свідчити його успіх у попередніх раундах. На початку турніру Бернард переграв у п'ятисетовому матчі 22-гу ракетку турніру іспанця Фернандо Вердаско — 4:6, 6:7, 6:4, 6:2, 7:5. Хтось може недооцінити цей результат, мовляв, іспанці зазвичай не надто добре грають на швидкому і твердому покритті мельбурнських кортів. Але в другому колі надія австралійського тенісу здолав опір американця Сема Кверрі, якого звинуватити у невмінні грати на «харді» не можна,— 3:6, 6:3, 7:6, 6:3.
У чоловічому одиночному розряді Україну представляли також Сергій Стаховський та Ілля Марченко, який пройшов до основної сітки через сито кваліфікації. Жереб визначив, що в першому раунді Стаховський і Марченко зіграють між собою. Сильнішим виявився розташований вище у світовому рейтингу Сергій — 6:3, 6:7, 4:6, 6:3, 7:5. На жаль, розвинути свій успіх Стаховський не зміг і програв у другому колі 30-й ракетці змагання південноафриканцю Кевіну Андерсону — 6:3, 1:6, 6:7, 3:6.
Надовго не затрималися в Австралії і наші співвітчизниці. За відсутності Олени Бондаренко (вона відновлюється після оперативного втручання) її молодша сестра Катерина програла вже в першому колі. Перемогла Бондаренко-молодшу американка Ваня Кінг — 6:7, 3:6. Леся Цуренко в першому раунді була сильнішою, ніж представниця Голландії Аранту Рус — 7:6, 6:1, та вже в другому колі поступилася досвідченій словачці Даніелі Гантуховій (20-та ракетка відкритого чемпіонату Австралії) — 6:4, 4:6, 3:6.
також у паперовій версії читайте:
  • КОЛИ ФІНІШ УЖЕ ПЕРЕМОГА
  • ЧЕМПІОНАТ СВІТУ— БЕЗ УКРАЇНИ
  • НЕПІДКОРЕНА ВЕРШИНА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».