Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
«МЕТАЛІСТ» — ОДИН ЗА ВСІХ
Українські футбольні клуби продовжують розчаровувати своїх прихильників на міжнародній арені. Слідом за «Шахтарем», який після поразки від «Зеніта» навряд чи може претендувати на вихід до плей-оф Ліги чемпіонів, уболівальників засмутили також «Динамо» і «Ворскла». Єдиним винятком із серії невдач був виступ «Металіста».

Харків'яни вдруге поспіль розібралися зі шведським «Мальме», хоч на власному полі перемога далася важче, ніж у жовтні на виїзді. Це дивно, оскільки у Швеції підопічні Мирона Маркевича громили шведів (4:1) у меншості, а на стадіоні «Металіст» вони такої переваги опонентам не подарували.
Головний тренер «Металіста» здивував відсутністю деяких основних футболістів. У заявці не виявилося капітана команди бразильця Клейтона і півзахисника збірної Аргентини Хосе Ернесто Соси. Несподіванкою стала і поява півзахисника Олега Шелаєва та захисника Сергія Пшеничних.
Попри значну перевагу, в першій половині гри господарі відзначитися не змогли. У перерві Мирон Маркевич замінив опорного півзахисника Шелаєва на бразильського флангового гравця Фініньйо.
На 27-й секунді другого тайму українці повели в рахунку. Тайсон, підхопивши м'яч на своїй половині поля, стрімко пройшов півдюжини гравців гостей, увійшов до штрафного майданчика та проштовхнув кулю в сітку — 1:0.
Шведи не встигли оговтатися, як «Металіст» відзначився вдруге. Іво Пекальськи перервав прорив Фініньйо, і Тайсон пробив зі штрафного оборону і воротаря. М'яч, сильно випущений метрів із тридцяти, не зачепив нікого у штрафному майданчику «Мальме» та приземлився за спиною голкіпера Даліна — 2:0.
Гості не здалися і незабаром один м'яч відіграли. Матіас Ранегі на 66-й хвилині пішов від опіки Марко Торсільєрі й уразив правий від себе кут десь із лінії штрафного майданчика. Дішленковіч виявився безсилим виручити партнерів (2:1).
Після жвавого дебюту в другій половині поєдинку суперники продовжили обмін активними випадами. Можливості відзначитися мали харків'яни Тайсон, Девіч і Фініньйо, а у гостей — Хамад. Лише на 90-й хвилині Тайсону вдався прохід правим флангом, який завершився точною передачею у центр на Фініньйо. У падінні бразилець зняв усі питання про переможця — 3:1.
Завдяки цій перемозі харків'яни зміцнили статус лідера квартету G. У їхньому активі стало десять очок. В іншому матчі групи віденська «Аустрія» і голландський АЗ знову підписали мирову угоду з рахунком 2:2. Тепер АЗ має шість очок, «Аустрія» — п'ять, шведи програли всі поєдинки.
«Металіст» 30 листопада прийматиме «Аустрію». Навіть нічия в цій грі дарує Харкову євровесну, а перемога виводить команду Маркевича до наступної стадії з першого місця — незалежно від того, як гратиме голландський АЗ.
На жаль, не такі райдужні перспективи у «Динамо», а на успіх «Ворскли» в турнірі міг сподіватися хіба що найневиправніший оптиміст.
Динамівці після фантастичної перемоги на останніх секундах у домашньому матчі проти турецького «Бешикташа» вирішили на виїзді зіграти від оборони. Захист «біло-синіх», на жаль, не вирізняється надмірною надійністю, тому за такої боязкої гри киян гол у їхні ворота був лише справою часу. Розплата прийшла в середині другого тайму, коли Артем Мілевський після подачі кутового не встежив за своїм опонентом, і Егемен Коркмаз класно пробив головою.
Мінімальну перевагу господарі втримали до фінального свистка, хоч в останній атаці киян ворота «Бешикташа» врятувало хіба що диво. Чому б так команді Юрія Сьоміна було не грати зі стартових хвилин, мабуть, не відповість зараз досвідчений російський наставник.
Поразка значно ускладнила для киян виконання турнірного завдання. В іншому матчі групи Е англійський «Сток Сіті» закономірно переграв у Тель-Авіві ізраїльський «Маккабі» — 2:1. Тепер в активі англійського клубу стало десять очок, у «Бешикташа» — шість, «Динамо» має п'ять, а «Маккабі» — одне очко. Лише дві перемоги гарантують віце-чемпіонам України вихід до стадії плей-оф. Першу з цих перемог 30 листопада потрібно буде здобути в Англії — завдання складне, але реальне.
Останньою у групі В залишається полтавська «Ворскла». Команда Миколи Павлова оптимістично розпочала домашній поєдинок проти бельгійського «Стандарда» — на п'ятій хвилині Олексій Курилов вдало зіграв головою після подачі Івана Кривошеєнка з кутового. На жаль, на перерву команди пішли за рахунку 1:2, а в другому таймі бельгійці забили втретє.
Лідерами групи, маючи по вісім очок, стали «Стандард» і німецький «Ганновер», який на виїзді переграв данський «Копенгаген» — 2:1. У столичної команди залишилося чотири бали, 30 листопада данці гостюватимуть у Полтаві. Для «Ворскли» (яка дотепер має одне очко) це буде чудовий шанс піти з останнього місця в квартеті В.
також у паперовій версії читайте:
  • ТРЕТІЙ ЗАЙВИЙ?
  • СПРАВЖНЄ ВІДКРИТТЯ «ОЛІМПІЙСЬКОГО»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».