Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ДИНАМО — ЧЕМПІОН! ПЕРШОГО КОЛА
Останній тур першого кола подарував уболівальникам багато напружених і водночас видовищних поєдинків. З трійки лідерів лише донецькому «Шахтарю» вдалося здобути перемогу. Інші — «Динамо» та «Металіст» задовольнилися нічийними результатами. Однак навіть нічия дозволила динамівцям після половини дистанції фінішувати першими.

Після того як у попередньому турі «Металіст» переграв «Шахтаря» і вийшов на друге місце, харківські вболівальники очікували від своєї команди продовження свята. Суперниками харків'ян були колеги по виступах у Лізі Європи, сусіди з Полтави. Матч вийшов наче складений із двох різних за сюжетом половин. Недарма наставник «Ворскли» Микола Павлов згодом зізнався: «Якби мені в перерві сказали, що ми не програємо, я б не повірив». І справді, в першому таймі господарі домінували і двічі забили. Зате після перерви подіяли чарівні слова Павлова — його хлопці завелися й практично весь другий тайм «возили» зіркових господарів.
Підсумком тиску гостей стали два закономірні голи. Перший з них, забитий Романом Безусом, уже зарахували до кандидатів на найкрасивіший гол усього чемпіонату. Причому ефектною вийшла вся комбінація: Іван Кривошеєнко по-бразильськи прокинув м'яч поміж ніг захисника, віддав передачу на фланг Армену Даллку, звідки албанець зробив філігранний навіс, а Безус з десяти метрів ефектно увігнав «снаряд» у сітку в падінні через себе повз голкіпера Владіміра Дішленковича.
А після того як Оберемко з близької відстані «розстріляв» Дішленковича головою і встановив рівновагу, розлючений наставник «Металіста» Мирон Маркевич залишив тренерську лаву й пішов до роздягальні, хоч команди грали ще п'ять хвилин. Цікаво, що шанований фахівець звинуватив у невдалому завершенні матчу не легіонерів, як часто роблять і в нас, і за кордоном, а своїх співвітчизників.
«Очевидно, українці «Металіста» минули свій пік кар'єри, і взимку нам треба підсилюватися»,— сказав після поєдинку Маркевич. Тим часом до одного з героїв матчу — Безуса вже проявило конкретний інтерес «Динамо». Новоспечений спортивний директор киян Олексій Михайличенко на трибуні в Харкові переглядав саме цього атакувального півзахисника. Щоправда, Микола Павлов сподівається, що Роман затримається в Полтаві хоча б до літа.
Динамівці Києва, як і «Металіст», недорахувалися очок. У справжній битві на полі стадіону «Локомотив» у Сімферополі гості так і не змогли зламати опір «Таврії». При цьому кияни втратили через травми Тараса Михалика й Олександра Шовковського, а Андрій Ярмоленко та Артем Мілевський, не стримавши нервів на останніх хвилинах, заробили вилучення від судді Віталія Годуляна.
Підопічні Юрія Сьоміна володіли ініціативою лише перші 20 хвилин, після чого сімферопольці перекрили всі зони в захисті, гостро контратакували і навіть забили два м'ячі. Щоправда, Годулян справедливо їх скасував: одного разу через порушення правил, іншого — через положення «поза грою». Узагалі одеський арбітр став одним із головних персонажів дуелі, роздавши 14 жовтих карток і дві червоні. Двох гравців «Динамо» він вигнав із поля за нецензурну лайку та участь у сутичках. А Юрій Сьомін, замість того, щоб поставити «зіркових» підлеглих на місце, виправдав їхню поведінку «неоднозначним суддівством».
Єдиним із трійки беззаперечних лідерів першого кола, кому вдалося здобути три повноцінні очки в 15-му турі, став «Шахтар», який переміг ФК «Олександрія» з рахунком 3:2. Серйозну тривогу продовжує викликати в Луческу центр оборони. Ярослав Ракицький, який отримав червону картку в стартовій зустрічі Ліги чемпіонів проти «Порту», відзначився таким же «подвигом» і в Олександрії. Захист із ним на чолі пропустив два м'ячі від одного з аутсайдерів вітчизняної Прем'єр-ліги. Добре ще, що бразильський легіон «Шахтаря» спромігся «вистрелити» тричі.
Четвертим на проміжний фініш прибув «Арсенал» — хоч і з доволі суттєвим, дев'ятиочковим, відставанням від третього місця. Після отриманого в минулому турі ляпаса від «Волині» кияни не дозволили собі розслабитися в зустрічі з переслідувачем «Кривбасом» і перемогли з рахунком 2:0.
На п'ятій позиції закріпився «Дніпро». Команда іспанця Хуанде Рамоса виграла четвертий матч поспіль, забивши при цьому 12 м'ячів. Львівські «Карпати» пропустили від дніпропетровців уже на третій хвилині. А зняв питання про переможця чудовим виконанням штрафного Сергій Кравченко — перекинувши стінку, влучив у «дев'ятку» львівських воріт.
Після десятого програшного матчу в чемпіонаті посаду головного тренера «Оболоні» залишив Сергій Ковалець. Виконувачем обов'язків призначено відомого у минулому футболіста «Динамо» та збірної СРСР Василя Раца.

Результати матчів 15-го туру:
ФК «Олександрія» — «Шахтар» (Донецьк) — 2:3
Голи: 0:1 — Дентіньо (5), 0:2 — Вілліан (13), 1:2 — Старенький (23), 1:3 — А. Тейшейра (33), 2:3 — Сидоренко (38)
«Металіст» (Харків) — «Ворскла» (Полтава) — 2:2
Голи: 1:0 — Хав'єр (18), 2:0 — Соса (37), 2:1 — Безус (70), 2:2 — Оберемко (89)
«Зоря» (Луганськ) — «Волинь» (Луцьк) — 0:2
Голи: 0:1 — Майкон (65), 0:2 — Бута (90+5)
«Таврія» (Сімферополь) — «Динамо» (Київ) — 0:0
«Карпати» (Львів) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:2
Голи: 0:1 — Калініч (3), 0:2 — Кравченко (82)
«Арсенал» (Київ) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 0:2
Голи: 1:0 — Одібе (28), 2:0 — Ковпак (61)
«Оболонь» (Київ) — «Чорноморець» (Одеса) — 0:1
Гол: 0:1 — Діденко (46)
«Металург» (Донецьк) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 0:0
також у паперовій версії читайте:
  • НОВИЙ РЕКОРД ФЕТТЕЛЯ
  • «ШАХТАР» ПРАГНЕ ДО ЛІГИ ЄВРОПИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».