Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
УШАНУВАЛИ ЛОКШИНУ МУЗЕЄМ
Японська компанія Nissin Foods, що випускає різноманітні прості в приготуванні страви, відкрила музей локшини швидкого приготування в Йокогамі, повідомляє tsn.ua. Подію приурочено до сорокаріччя від дня виготовлення фірмою першої упаковки «швидко-локшини».

У день відкриття поруч із будівлею виставкового залу вишикувалася черга з п'яти сотень людей. Серед гостей заходу опинився навіть колишній прем'єр-міністр Японії Дзюнїтіро Коїдзумі.
Як розповіли автори проекту, музей локшини переважно орієнтований на дітей та представників ринку продуктів швидкого приготування. У виставковому залі можна не лише побачити процес приготування макаронних виробів, а й взяти участь у цьому дійстві.
Так, відвідувачі можуть замісити легке тісто, розкачати його, нарізати на локшину, а потім пропустити через сушильний апарат. Отриману локшину можна упакувати в пластикову ємність, в якій зазвичай її продають.
Крім власне місцевої локшини, в музеї також можна побачити макаронні вироби з інших країн світу.
Локшина швидкого приготування — популярний продукт не лише в Японії, а й за її межами. Щороку в світі продають кілька десятків мільярдів упаковок цього напівфабрикату. У пачки локшину фасують у висушеному вигляді, щоб зробити її придатною для вживання, потрібно лише налити в упаковку окропу і додати до страви спеції та сушені овочі, м'ясо або гриби.

ЛЮДСЬКА ШКІРА З ПАВУТИНОЮ ПРОТИ КУЛЬ
У результаті досліджень голландського біолога Абдул Вахаба Ель-Хальбзурі та художниці Джаліль Ессайді створено надміцну тканину — органічне поєднання павутини і людської шкіри, повідомляє lenta.ru. Досі найміцнішою тканиною у світі був кевлар. Проте у створеного нового куленепробивного матеріалу, який поки не має назви, потенціал набагато більший.
Куленепробивний кевлар має 33 шари, а павутина сама по собі утричі міцніша за кевлар і в 15 разів міцніша за сталь.
Раніше будь-які додаткові матеріали з павутиною з'єднувалися погано. Лише шкіра виявилася універсальним зміцнювачем для павукового «клею». Так що в майбутньому вчені вбачають можливість імплантації павутини просто в тіло.
Поки що вирощена вченими шкіра ще не настільки міцна, щоб зупиняти кулю на повній швидкості. Разом із нейрохірургами та біологами вчені надалі працюватимуть над удосконаленням свого винаходу. Вони переконані, що в майбутньому павуковий шовк можна буде використовувати в медицині і за його допомогою регенерувати втрачені кінцівки.
«Усе впирається в людське мислення. Якщо ви готові змінити свій генетичний код, аби стати куленепробивним, то у вас буде така можливість. Поки важко сказати, як далеко ми зайдемо з нашим винаходом. Є небезпека, що розвиток міцної шкіри спричинить розвиток пробивної сили зброї»,— говорить Ессайді.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».