Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ВОЛЬОВІ ПЕРЕМОГИ ЛІДЕРІВ
Чимало зусиль довелося докласти трьом лідерам українського футболу, щоб здобути чергові перемоги у національній першості. «Металіст» здолав свого суперника завдяки сумнівному взяттю воріт, а «Шахтарю» та «Динамо» по ходу матчів довелося відігруватися. Обидві команди зі своїм завданням упоралися.

Футболісти харківського «Металіста» не змогли повністю відновитися після важкого матчу із «АЗ Алкмар» у Лізі Європи. Це було помітно протягом усіх 90 хвилин гостьової зустрічі з маріупольським «Іллічівцем». За всю гру гості тільки кілька разів влучили у площину воріт Бажана. Щоправда, і господарі створили лише один напівмомент. Тож голкіпер Горяїнов фактично відпочивав усю гру.
Долю цієї зустрічі вирішив гол Едмара. Бажан помилився на виході під час подачі кутового, і український бразилець головою переправив м'яч у напрямку воріт. М'яч із лінії захисник вибив, але чи перетнув м'яч цю саму лінію, так і залишилося невідомо. Навіть повтор нічого не прояснив. Боковий арбітр показав, що гол був. Однак є чималі сумніви у такому рішенні.
Востаннє луганська «Зоря» перемагала донецький «Шахтар» у далекому 1993 році. Після цього у матчах між цими суперниками неприємних несподіванок для «Шахтаря» вже не було. Не сталося і цього разу. У перші 45 хвилин гри гравці «Зорі» мали перевагу і справедливо повели в рахунку. На 20-й хвилині Мілько пробив П'ятова ударом головою, вигравши боротьбу у Степаненка.
Цікаво, але після забитого голу обличчя у Мілька була якимось переляканим, а не задоволеним. Можливо, він знав, чим може закінчитися для його команди незапланований гол у ворота «Шахтаря». Проте втримати переможний рахунок у першому таймі «Зоря» не зуміла. Після прострілу з флангу Вілліана Коста в оточенні трьох захисників легко перекинув м'яч у ворота Шуховцева.
У другому таймі «Зорю» було не впізнати. Ні швидкості, ні руху, ні бажання грати. На 62-й хвилині Хомченковський віддав передачу назад і навіть не поглянув у бік, куди він віддавав, а вийшло просто в ноги Селезньову, який таким подарунком скористався. Після цього «Зоря» «попливла». Селезньов ще раз зміг відзначитися, а завершив розгром луганської команди Едуардо. Перемога «Шахтаря» з рахунком 4:1.
Для «Динамо» виїзні матчі в Полтаві даються важко. Востаннє кияни в гостях переграли команду Павлова у 2007 році. Не став винятком і цей поєдинок. «Динамо» розпочало матч у повільному темпі. «Ворскла», яка напередодні також провела свій матч на євроарені, виглядала більш жваво і заряджено. Господарі забили першими. Роман Безус віддав чудову передачу на Кривошеєнка, а Іван перевів м'яч на вільного Краснопьорова і той відкрив рахунок. Швидко відігратися гості не змогли. За відсутності Андрія Ярмоленка, якому тренер нарешті дав можливість перепочити, Ідейє і Мілевський нічого не могли створити біля воріт Долганського.
У другому таймі Сьоміну довелося випускати Ярмоленка. І ця заміна спрацювала. Гусєв і Алієв почали працювати на флангах і гра у киян пішла. Спочатку після удару Алієва і відскоку від рук голкіпера Ідейє головою переправив м'яч у порожні ворота, а за шість хвилин Ярмоленко завершив швидку комбінацію «Динамо».
Автором результативної передачі став Артем Мілевський. Після цього «Динамо» зменшило швидкість і стало грати від оборони, а у «Ворскли» вже не вистачало сил, аби змінити рахунок на табло.
Нарешті продемонстрували свої «гострі зуби» футболісти «Дніпра», котрі здобули в чемпіонаті другу перемогу з великим рахунком. Під «гарячу руку» дніпропетровців потрапила «Олександрія».
По два м'ячі у цій зустрічі забили Євген Коноплянка, який цього дня святкував свій день народження, та хорватський легіонер Нікола Калінич. Розгром гостей довершив бразилець Матеус, який наздогнав у бомбардирській гонці свого одноклубника Олексія Антонова. Тепер із чотирма м'ячами обоє футболістів очолюють рейтинг голеадорів «Дніпра». Цікаво, що по ходу матчу «Дніпро» програвав.
Якщо від Хуанде Рамоса чекають не дочекаються, коли його «Дніпро» цілковито «прокинеться», то головна інтрига, пов'язана з іншою командою Дніпропетровського регіону — «Кривбасом» — стосується тривалості перебування в зоні єврокубків. Поки що хлопці з Кривого Рогу вперто тримаються на четвертій–п'ятій сходинці разом із «Арсеналом».
У протистоянні з останньою командою Прем'єр-ліги — «Оболонню» — підопічні Юрія Максимова ще раз продемонстрували свої козирі. Залишившись після вилучення Віталія Лисицького в меншості, господарі пішли ва-банк, граючи «за себе і за того хлопця», і зуміли забити переможний м'яч.
Упродовж минулого сезону президент «Арсеналу» Вадим Рабинович постійно наголошував на «нефартовості» стадіону НТЦ ім. Банникова, де «каноніри» проводили домашні матчі. Проте, переїхавши на стадіон «Динамо», «Арсенал» продовжив утрачати очки. Здавалося, що й у протистоянні з донецьким «Металургом», який приїхав до столиці, маючи в активі триматчеву переможну серію, підопічні Леоніда Кучука вкотре не зможуть виграти. Усе йшло до «сухої» нічиєї. Однак коли арбітр готувався дати фінальний свисток, фантастичний «постріл» удався Андрію Богданову. 1:0 — це перша домашня перемога «канонірів» у нинішньому сезоні. На виїзді вони не пропустили ще жодного м'яча.
Приємний подарунок своїм уболівальникам зробили й футболісти «Чорноморця», які також уперше тріумфували в рідних стінах. Вирішальний м'яч «моряки» забили на другій хвилині матчу з «Таврією», коли бразилець Де Матос Круз Леонардо переправив шкіряну кулю у ворота Даміра Кахрімана у стилі Марадонни — рукою!
«Сліпота» представника Феміди — Михайла Родіоненка з Луганська — не на жарт розізлила кримчан, які порівняли події в Одесі з матчами 90-х років, коли на футбольних полях країни панувало суддівське свавілля і беззаконня. Сімферопольці вказують на те, що Родіоненко не призначив також два пенальті у ворота господарів.

Результати матчів 12-го туру:
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — ФК «Олександрія» — 5:1
Голи: 0:1 — Таргамадзе (25), 1:1 — Коноплянка (38), 2:1 — Калінич (44), 3:1 — Коноплянка (57), 4:1 — Калінич (62), 5:1 — Матеус (65)
«Кривбас» (Кривий Ріг) — «Оболонь» (Київ) — 1:0
Гол: 1:0 — Костишин (78)
«Чорноморець» (Одеса) — «Таврія» (Сімферополь) — 1:0
Гол: 1:0 — Леонардо (2)
«Волинь» (Луцьк) — «Карпати» (Львів) — 0:2
Голи: 0:1 — Голодюк (25), 0:2 — Зеньов (51)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Металіст» (Харків) — 0:1
Гол: 0:1 — Едмар (55)
«Шахтар» (Донецьк) — «Зоря» (Луганськ) — 4:1
Голи: 0:1 — Мілько (21), 1:1 — Коста (44), 2:1 — Селезньов (50), 3:1 — Селезньов (62), 4:1 — Едуардо (70)
«Ворскла» (Полтава) — «Динамо» (Київ) — 1:2
Голи: 1:0 — Краснопьоров (36), 1:1 — Ідейє (63), 1:2 — Ярмоленко (69)
«Арсенал» (Київ) — «Металург» (Донецьк) — 1:0
Гол: 1:0 — Богданов (90+3)
також у паперовій версії читайте:
  • БАСКЕТБОЛІСТИ РОЗПОЧАЛИ СЕЗОН
  • МИРНИЙ ТИЖДЕНЬ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».