Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
СФОТОГРАФУВАВ ОБЕРТАННЯ ВСЕСВІТУ
Австралійський фотограф-аматор Лінкольн Харрісон зробив унікальні знімки обертання Всесвіту, а саме руху зірок по нічному небу протягом тривалого періоду часу, повідомляє tsn.ua. Щоб отримати ефектну картинку, чоловік використовував довгу витримку — до 15 годин, за якої рух відображається у вигляді смуги.

Харрісон установив штатив на березі озера Еппалок у штаті Вікторія. Він зізнався, що провести час від заходу до сходу сонця на крутій скелі було виснажливо. Ситуація погіршувалася холодною погодою.
На знімках Лінкольна на тлі фіолетового неба над такого самого кольору водою і крайкою палаючого помаранчевого заходу сонця можна бачити воронку, яка закручується до центру,— траєкторію проходження зірок. На одних знімках смуги руху відображаються у воді, на інших їх видно над пустельною рівниною.
За словами 36-річного Харрісона, він придбав першу фотокамеру торік, щоб показати одяг, який хотів продати на аукціоні eBay. Спочатку чоловік не мав наміру робити фотографію своїм хобі, але зйомка несподівано захопила його. Відтоді Лінкольн, за його зізнанням, знімає принаймні двічі-тричі на тиждень — переважно пейзажі й зоряне небо.

ВИТАТУЮВАВ «ТИТАНІКА» У СЕБЕ НА СПИНІ
Фанат трагічної історії про лайнер «Титанік», британець Стів Хайд, вирішив зробити на своїй спині величезне татуювання, що зображує фатальну мить, коли корабель зіткнувся з айсбергом, повідомляє tsn.ua. На це він витратив три тисячі фунтів стерлінгів. Майстер ретельно працював над картинкою впродовж п'яти років.
«Коли я почав робити татуювання п'ять років тому, то планував закінчити до сотої річниці трагедії»,— говорить Стів.
У Хайда склалося власне уявлення про доленосний вечір у квітні 1912 року, коли «Титанік» пішов на дно. Свої думки і враження, які він почерпнув із книг, картин та кінофільмів на цю тему, чоловік розповів татуювальникові Піксу Марсіну.
Майстер, коли закінчив роботу, зізнався: «Я працюю професійним татуювальником шість років і ніколи не бачив нічого подібного. Це приголомшливо».
Вівієн — дружина Стіва, зазначає: «Щоразу, коли ми перебуваємо у відпустці й він знімає сорочку, всі підходять до нас, щоб роздивитися татуювання і сфотографувати його. Ніби він знаменитість!»
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».