Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
РОСІЙСЬКИЙ «ФАУСТ» ОТРИМАВ «ЗОЛОТОГО ЛЕВА»
Стрічка російського режисера Олександра Сокурова «Фауст» отримала головну нагороду 68-го Венеціанського кінофестивалю, повідомляє РІА «Новости». Як зазначив голова журі Даррен Аронофські, рішення присудити «Золотого лева» саме цій картині з-поміж інших 23 стрічок-учасниць було одностайним, оскільки «це один із фільмів, який назавжди змінює кожного, хто його побачить».
«Фауст» — остання частина історичної тетралогії, до якої входять також «Молох», «Телець» і «Сонце». В її основу покладено першу частину поеми Ґете. Сценарій написав Юрій Арабов, котрий долучився до створення попередніх фільмів тетралогії. Роль Фауста виконав німецький актор Йоханес Цайлер, який розмовляв у кадрі рідною мовою. Мефістофеля-лихваря зіграв засновник театру DEREVO Антон Адасінський. Для зйомок збудували місто на околицях Праги.

Олександр Сокуров щиро зізнається, що не очікував на перемогу. Просто хотів показати своє кіно.
«Ні, я не нервував. Ми приїхали сюди не перемагати, а лише показати кіно»,— говорить режисер.
Найкращим актором, за підсумками фестивалю, став Майкл Фассбендер, який виконав головну роль у стрічці Стіва Макквіна «Сором». Кубок Вольпі за найкращу жіночу роль одержала акторка Діна Йіп за роль у фільмі «Просте життя» китайського режисера Ен Хюі.
«Срібного лева» на кінофестивалі отримав китайський режисер Цай Шанцзюн за картину «Люди-гори, люди-море», а спеціальний приз журі дістався італійській картині «Материк» Емануеле Криалезе.
Міжнародний кінофестиваль, який є складовою венеціанської бієнале, проводять на острові Лідо з 1932 року. Найперші кіносеанси влаштовували на терасі отелю Excelsior, де теперь живуть зірки, що приїздять на прем'єри. 1937-го побудували Палац кіно, в якому донині вручають «Золотих левів».

ПОЛЬСЬКИЙ ДЖАЗОВИЙ КОЛЕКТИВ ВІДВІДАЄ УКРАЇНУ
У Києві в межах серії «Музика справжнього смаку» 21 вересня о 20:00 у Центральному будинку художника відбудеться концерт тріо Артура Дуткевича. Польський джазовий колектив (Артур Дуткевич — рояль, Павел Пушчало — контрабас, Себастіан Франкевич — барабани) репрезентує програму Niemen Piano/Hendrix Piano.
У цьому проекті один із найкращих джазових піаністів Польщі Артур Дуткевич зумів творчо втілити свій інтерес до двох великих рок-музикантів минулого — американця Джимі Хендрікса та поляка Чеслава Нємена. Він і його партнери в черговий раз довели, що акустичне джазове фортепіанне тріо здатне оригінально представити і переосмислити музику будь-яких стилів. Програму побудовано на матеріалі двох останніх релізів тріо Артура Дуткевича Niemen Improwizacje (2009) і Hendrix Piano (2010).
Джазові версії легендарних рок-хітів Джимі Хендрікса Hey Joe, Crossroad Traffic, Angel, Voodoo Chile і таких знаменитих балад Чеслава Нємена, як Jednego serca встигли підкорити меломанів багатьох країн. Зокрема, наприкінці серпня цього року Artur Dutkiewicz Trio виступило одним із хедлайнерів відомого фестивалю «Джаз в саду Эрмитаж-2011» (Москва, Росія).
Окрім столиці, тріо Артура Дуткевича також виступить у Вінниці (на фестивалі «Міжнародні дні джазової музики у Вінниці») та Одесі (на Odessa Jazz Fest).
Артур Дуткевич — один із провідних джазових піаністів, композитор, аранжувальник, педагог. Почав займатися музикою під керівництвом батька, потім закінчив факультет джазу та популярної музики Академії музики в Катовіце. Став лауреатом конкурсів джазових піаністів у Калиші (1976), джазової імпровізації в Катовіце (1977), фіналістом конкурсу Телоніоуса Монка у Вашингтоні (1989). Виступав із концертами у США, Великій Британії, Швейцарії, Німеччини, Італії, Росії та багатьох інших країнах.
також у паперовій версії читайте:
  • УП'ЯТЕ ОЧОЛИЛА ЧАРТ НАЙКРАЩИХ ХІТІВ
  • ПРО ГУРТ U2 ЗНЯЛИ ДОКУМЕНТАЛЬНИЙ ФІЛЬМ
  • НОВОЮ АННОЮ КАРЕНІНОЮ БУДЕ КІРА НАЙТЛІ
  • Х'Ю ДЖЕКМАН— НАЙБАЖАНІШИЙ ЧОЛОВІК
  • УКРАЇНКА ПОСІЛА ДРУГЕ МІСЦЕ НА КОНКУРСІ «МІС ВСЕСВІТ»
  • НА АРКТИЧНИХ ЛЬОДАХ ЗОБРАЗИВ ГІГАНТСЬКУ КОПІЮ МАЛЮНКА ДА ВІНЧІ
  • МАДОННА ПОВЕРТАЄТЬСЯ ДО СВІТУ МУЗИКИ
  • СТАЛИ ЛАУРЕАТАМИ ПРЕМІЇ «ЛЮДИ РОКУ»
  • ЦЕРЕМОНІЮ «ОСКАРА» ВЕСТИМЕ ЕДДІ МЕРФІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».