Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ПРЕЗИДЕНТ ЄНП: ТИМОШЕНКО МАЄ БРАТИ УЧАСТЬ У ВИБОРАХ
На думку президента Європейської народної партії Вілфреда Мартенса, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко має брати участь у парламентських виборах-2012. Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив у виступі «Європейські цінності для України».

«Звичайно, як у будь-якій демократичній країні, опозиція повинна брати участь у виборах. Для вашої країни це означає, що Ю. Тимошенко як основний лідер опозиції має брати участь у виборах 2012 року як кандидат»,— сказав В. Мартенс.
Він вважає, що суд над Ю. Тимошенко — політично вмотивований акт утисків, які неприпустимі в європейській демократії.
«Юлія Тимошенко є довіреним другом, її партія — важливий член нашої політичної родини, але тут ідеться про щось значно більше, ніж суд над однією людиною»,— зазначив президент ЄНП.
За його словами, ЄС і особливо ЄНП будуть уважно стежити за тим, як розробляється нове виборче законодавство України. Він наголосив: якщо Україна хоче продовжувати рухатися європейським шляхом, то це законодавство має поважати базові правила плюралізму, а також вільних, чесних і демократичних виборів.
«Маніпулювання виборчим законодавством в інтересах однієї партії — це те саме, що маніпулювання результатами виборів»,— зауважив лідер ЄНП.
На переконання Вілфреда Мартенса, Україна ризикує відкотитися назад у своєму розвитку як демократична держава і відкрите суспільство.
Політик нагадав, що зараз Україна і ЄС ведуть переговори щодо укладення угоди про асоціацію. «У цей момент марно було б говорити про конкретне членство і перспективи членства України в ЄС, але було б дурницею відкладати членство назавжди»,— заявив він.
«Укладаючи угоду про асоціацію, ми маємо на увазі, що остаточно все залежатиме у своїх перспективах від того, що станеться в Києві найближчими днями і тижнями»,— сказав В. Мартенс.

* * *

Вілфред Мартенс 13–16 вересня перебуває в Україні на запрошення Представництва фонду Конрада Аденауера.
У рамках візиту він обговорив із Президентом України Віктором Януковичем судовий процес над екс-прем'єр-міністром Ю. Тимошенко.
Водночас суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв відмовив президентові ЄНП у можливості відвідати у слідчому ізоляторі Ю. Тимошенко.
Європейська народна партія є найбільшим і найвпливовішим об'єднанням партій, що налічує 74 партії з 39 країн. Голова Європейської ради Герман Ван Ромпей, голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і голова Європейського парламенту Єжи Бузек — члени Європейської народної партії.
Тринадцятеро комісарів Євросоюзу та сімнадцятеро глав держав і урядів ЄС належать до ЄНП, зокрема Ангела Меркель, Ніколя Саркозі й Дональд Туск.
Фракція ЄНП — найбільша у Європарламенті.
Фонд Конрада Аденауера є одним із найбільших політичних фондів Європи та стоїть близько до ХДС Німеччини. У своїй роботі фонд виходить із християнського образу людини, він представлений у понад ста країнах, де реалізовує освітні й дорадчі програми, проводить конференції, семінари, «круглі столи» та надає стипендії. Представництво фонду Конрада Аденауера в Україні працює від 1994 року.
також у паперовій версії читайте:
  • КЕРОВАНЕ «ПРАВОСУДДЯ»
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».