Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ЦЕ ЦІКАВО
НАВКОЛО ЗЕМЛІ ОБЕРТАЛОСЯ ДВА МІСЯЦІ
Американські вчені вважають, що раніше Земля мала два супутники, нинішній з'явився у результаті зіткнення нашої планети з іншим космічним об'єктом близько 4,5 млрд років тому. Уламки небесних тіл, що зіткнулися, зрослися, і з них сформувався Місяць.

«Зіткнення може пояснити, чому дві сторони Місяця мають саме такий вигляд»,— зазначають учені Мартін Джутзі та Ерік Аспог із Каліфорнійського університету, повідомляє «Голос Америки».
Вони стверджують, що їхнє дослідження, засноване на комп'ютерному моделюванні, пояснює причину разючих відмінностей, що їх спостерігають у будові поверхні неосвітленої сторони Місяця і сторони, якою нічне світило завжди обернено до нашої планети. Ці відмінності могли бути зумовлені наслідками катастрофічного зіткнення другого супутника з Місяцем, вважають Джутзі та Аспог.
Для вивчення Місяця у вересні НАСА у межах місії «Грааль» виведе на місячну орбіту два зонди, які вимірятимуть гравітаційні поля Місяця.

ЗА КОГО НЕ СЛІД ВИХОДИТИ ЗАМІЖ?
Американський священик Пат Коннор провів понад двісті весіль і впродовж 40 років спостерігав за долями тих, кого одружував. На підставі отриманого досвіду він зробив висновки і навіть випустив книгу, засновану на своїх спостереженнях: «За кого не варто виходити заміж». У ній він описує кілька типів чоловіків, яких треба уникати. Інакше шлюб, певніше за все, буде приречений на невдачу.
Священик наполягає, що треба ретельно вибирати людину, в яку можна закохатися. Тобто контролювати свої емоції. Бо у вас можуть загорітися почуття не до того, вийти за нього заміж, а потім страждати.
Так хто вони, ці чоловіки, котрих треба уникати? Це — матусині синки; ті, хто не вміє поводитися з грішми (жаднюги та марнотрати); ті, у яких немає друзів; чоловіки, здатні принизити і грубо поводитися з жінкою публічно; чоловіки, котрі зневажливо ставляться до обслуговуючого персоналу; ті, у кого немає почуття гумору; безвідповідальні чоловіки; ті, хто не виконує своїх обіцянок. Утім, список можете продовжити самі.
також у паперовій версії читайте:
  • ДО 2050 РОКУ ПОЛОВИНУ НАСЕЛЕННЯ ЗЕМЛІ СКЛАДАТИМУТЬ АФРИКАНЦІ
  • «ВІЧНА» ЯБЛУНЯ НА ОКОЛИЦІ КРОЛЕВЦЯ
  • УЧНІВСЬКІ ЗОШИТИ НАПОЛЕОНА — З МОЛОТКА
  • КОМП'ЮТЕР— ІЗ МОЛЕКУЛ ДНК
  • «ЯНДЕКС. КАРТИ»
  • ВОКАЛ ДЛЯ ОРКЕСТРУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».