Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
БЛОХІН ПОВЕРНУВСЯ!
Повернення до керма збірної найуспішнішого у менш як двадцятирічній історії команди наставника його підопічні відзначили перемогою. Попри перемогу, Олег Блохін мав підстави для критики «синьо-жовтих». Завдяки голам Анатолія Тимощука та Андрія Вороніна збірна України здолала суперників із Узбекистану в товариському матчі на київському стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

У прем'єрному поєдинку після свого повернення на тренерський місток Національної збірної України Олег Блохін волів здобути красиву та впевнену перемогу. На цю думку наштовхнув і основний склад команди, де місце знайшлося одразу п'ятьом гравцям атакувального плану, і стартовий штурм воріт Ігнатія Нестерова. Уже впродовж перших чотирьох хвилин «синьо-жовті» організували дві непогані атаки, котрі, втім, не завершилися пристойними ударами. А за хвилину господарі так запресингували оборону й голкіпера суперників, що останній ледь не подарував м'яча Денису Олійнику.
Вистоявши перші десять хвилин, узбекистанці продемонстрували свій контратакувальний потенціал, однак удар добре відомого київській публіці Максима Шацьких парирував Андрій Дикань. Згодом класними дальніми пострілами обмінялися Марат Бікмаєв та Андрій Шевченко. Невдовзі українці перестали застосовувати активний пресинг, що дозволило гостям більш спокійно та безпечно розігрувати м'яч в середині поля. Утім, як і до цього, основна загроза воротам Диканя йшла з далекої відстані.
Підопічні Блохіна, у свою чергу, намагалися діяти напевне. На 28-й хвилині це, як здалося, завадило їм відкрити рахунок. Шевченко після передачі Артема Мілевського опинився на гольовій позиції, однак вирішив відпасувати на Олега Гусєва, чий удар був неточним. Достатньо швидко позиційна перевага «синьо-жовтих», котру забезпечували глибоко розташовані Шевченко з Мілевським та мобільні флангові гравці Гусєв і Олійник, майже зникла. А тим часом контратаки гостей, котрі не встигав перекривати єдиний український опорний півзахисник Анатолій Тимощук, виглядали дуже загрозливо.
Щоб не програти центр поля остаточно, Олег Блохін після перерви випустив Руслана Ротаня, а також Андрія Вороніна, що набрав останнім часом непогану форму. Як і в першому таймі, українці видали ударний стартовий відрізок, який цього разу таки завершився голом. Приваблива комбінація на 54-й хвилині за участі Вороніна, Гусєва та Тимощука завершилася невідпорним ударом останнього з-за меж штрафного майданчика — 1:0. Одразу ж подвоїти перевагу міг Гусєв, проте його постріл метрів з 25-ти у стрибку парирував Нестеров.
На 60-й хвилині господарі забили вдруге: після удару Ротаня із штрафного м'яч влучив у перекладину, але на добиванні першим був Воронін, котрий зльоту поцілив у шпарину в багатолюдному редуті перед воротами. При цьому підопічні Блохіна лише додавали у русі, тоді як знічені гості зовсім втратили темп. Наприкінці Євген Селезньов, Андрій Воронін, Євген Хачеріді та Сергій Назаренко цілком могли довести рахунок до розгромного, якби були трішки точнішими.
Наступний матч збірна України проведе 6 червня в Донецьку. О 22-й годині наші співвітчизники вийдуть на поле «Донбас Арени», щоб зустрітися з чемпіонами світу 1998 року — французами. У цьому поєдинку суперники навряд чи так щедро дозволятимуть створювати небезпечні нагоди, як це робила команда Узбекистану. Тому на перший план вийде проблема реалізації гольових моментів.
Цілком можливо, що в Донецьку не зможе зіграти багаторічний лідер українців Андрій Шевченко. У грі з Узбекистаном він отримав ушкодження. До речі, цього тижня володар «Золотого м'яча» оголосив про термін завершення своєї легендарної кар'єри. Якщо не завадять травми, то свій останній фінальний свисток на полі Шева почує наступного літа на домашньому чемпіонаті Європи.
Тим часом Олег Блохін пообіцяв після найближчих матчів визначити кістяк збірної. «Ці дві гри, максимум третя — в серпні, визначать основний склад на 80 відсотків. Далі тягнути нікуди, коло кандидатів до збірної і так дуже обмежене»,— сказав Олег Блохін.
також у паперовій версії читайте:
  • ROLAND GARROS: ЖІНОЧІ СЮРПРИЗИ І ЧОЛОВІЧІ ЗАКОНИ
  • ЯКОВЕНКО ВИЗНАЧИВ СКЛАД НА ЄВРО-2011
  • НЕПЕРЕМОЖНИЙ КОНТАДОР

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».