Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
BILL EVANS SOULGRASS: УКРАЇНСЬКИЙ ТУР
У Києві, у Центральному будинку художника, 6 червня о 19:00 відбудеться концерт американського джазового колективу Bill Evans Soulgrass. Потім музиканти відвідають Ялту (8 червня), Севастополь (9), Симферополь (10) та Одесу (12). Гастролі відбуваються за підтримки Посольства США в Україні в межах проекту American Music Series, що стартував 2010 року. Організатором багатьох концертів цього проекту є продюсерський центр Jazz in Kiev.

Білл Еванс — американський саксофоніст, який за 30-річну кар'єру проявив себе в різних стилях: від джазу до хіп-хопу, від ф'южн до блюграсс (традиційна американська музика, різновид музики кантрі).
На великій джазовій сцені Білл з'явився на початку 80-х років минулого століття. За рекомендацією свого вчителя Дейва Лібмана молодий саксофоніст потрапив у групу Майлза Девіса, у складі якої багато гастролював, а також брав участь у записі чотирьох альбомів легендарного джазового трубача. Пізніше, 1984-го, Еванс приєднався до знаменитого гітариста Джона Маклафліна, який саме в цей період відродив найвідомішу ф'южн-групу Mahavishnu Orchestra. У 90-х роках він став учасником супергрупи Petite Blonde.
У кінці 2004 року Білл Еванс створив, імовірно, найзначніший у його музичній кар'єрі проект Soulgrass. Однойменний альбом отримав номінацію на премію «Греммі» (це була друга номінація на нагороду американської академії звукозапису в кар'єрі саксофоніста). На початку 2008-го Soulgrass випустив другий альбом Other Side Of Something.
Оригінальна музика Білла Еванса — органічне поєднання різних музичних мов. Те, що він грає разом зі своїми партнерами, лише приблизно можна назвати джазом. У його музиці присутні елементи не лише джазової імпровізації, а й кантрі, блюзу, року та фанку.
«Мене часто запитують, яку музику ми граємо. Я не знаю. Швидше за все, це музика в стилі feel good»,— говорить про власний проект саксофоніст.
У складі проекту Bill Evans Soulgrass в Україну приїдуть гітарист Мітч Стайн, один із найкращих сучасних джазових виконавців на банджо Раян Кевено, бас-гітарист Браян Кіллін і барабанщик, що співає, Джош Діон.

НАЙВПЛИВОВІША ЗНАМЕНИТІСТЬ
Поп-діва Lady Gaga очолила рейтинг найвпливовіших світових знаменитостей за версією журналу Forbes. Епатажна співачка змогла не лише піднятися аж на чотири позиції у щорічному списку видання, а й посунути з першої сходинки телеведучу популярного американського ток-шоу і медіамагната Опру Вінфрі, повідомляє NEWSru.ua. За даними Forbes, Lady Gaga заробила за рік 90 млн доларів, проте її основною перевагою стали 32 мільйони прихильників у соціальній мережі Facebook і 10 мільйонів читачів у Twitter.
«Lady Gaga обігнала Опру завдяки своєму впливу в соціальних інформаційних мережах. Вона є найкращим зразком того, як знаменитості мають керувати своєю кар'єрою найближчими роками», — сказала редактор Forbes Дороті Померанц.
Королева телеефіру Опра Вінфрі, чиє популярне шоу проіснувало на національному телебаченні США чверть століття, за рік заробила 290 млн доларів і посіла друге місце.
На третьому опинився 17-річний канадський співак Джастін Бібер, котрий заробив 53 млн доларів від продажу квитків на концерти і прокату фільму «Джастін Бібер: Ніколи не говори «ніколи».
Четвертий рядок посіла група U2, чий прибуток за останній рік сягнув 195 млн доларів. Замикає першу п'ятірку британський музикант сер Елтон Джон — 100 млн доларів.
До десятки найвпливовіших знаменитостей, за версією Forbes, також потрапили: гольфіст Тайгер Вудс (на шостій позиції з 75 млн дол.), далі — юна кантрі-співачка Тейлор Свіфт (45 млн). На восьмому рядку рейтингу — рокер Джон Бон Джові (125 млн), на дев'ятому — британський телеведучий Саймон Коуелл (90 млн). Замикає десятку баскетболіст Леброн Джеймс (48 млн дол.).
Рейтинг складено на основі даних про прибутки зірок, а також рівня популярності, тобто кількості згадувань у друкованій пресі, на телебаченні, радіо, в Інтернеті й соціальних медіа-мережах. Forbes уточнив, що оцінював прибуток до вирахування податків за період з 1 травня 2010 року до 1 травня 2011 року.
також у паперовій версії читайте:
  • НОВА КНИЖКА ПРО ДЖЕЙМСА БОНДА
  • НАЙКРАЩИЙ МУЗЕЙ РОКУ
  • «ТИТАНІК» ПОКАЖУТЬ У 3D-ФОРМАТІ
  • ДЖЕТ ЛІ ГРАТИМЕ В ПЕРШОМУ 3D-ФІЛЬМІ ПРО КУНГ-ФУ
  • ВИЗНАЧЕНО ДАТУ НАСТУПНОГО «ЄВРОБАЧЕННЯ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».