Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СВІТ ЖІНКИ
СИЛА МАТЕРИНСЬКОЇ ЛЮБОВІ
У Києві відбулася ІV щорічна міжнародна конференція «Материнська любов подолає горе, біль і тривогу». Організатор — міжнародна громадська організація «Федерація жінок за мир у всьому світі». Багато років очолює цю громадську організацію Тетяна Коцеба. Ніжна й привітна, організована й вимоглива водночас, Тетяна Юріївна чудова дружина й мати. Разом із чоловіком Денисом у любові й злагоді вони ростять і виховують двох синів і трьох донечок. Найстарша Ольга — студентка, Єгор — восьмикласник, Іванка — шестикласниця, Ліза — другокласниця, а найменшенькому Тимофію — чотири роки.

— Цьогорічна конференція збіглася з 25-річчям чорнобильської трагедії,— сказала у своєму виступі пані Тетяна.— Велику роль і непосильний тягар у подоланні її наслідків взяли на себе жінки-матері. Жінка своїм люблячим серцем може розтопити горе, біль і тривогу. Вірна дружина, мати створює гармонію та злагоду у сім'ї.
Учасників конференції привітали та висловили своє бачення ролі жінки-матері у сучасному суспільстві гості: Наомі Шінохара з Японії та Ольга Вакулинська з Росії.
Материнська любов завжди була тією силою, яка навіть у найтяжчі часи надихала нас віддавати себе заради інших людей, своєї країни та світу, забуваючи про себе. Під час конференції обговорювали вплив жінки на формування цінностей суспільства, а також роль національних і міжнародних недержавних організацій у поширенні загальнолюдських цінностей істинної сім'ї.
Під час конференції відбувається щорічна церемонія нагородження «Жінка року».
В урочистій обстановці нагороди отримали десять видатних жінок у різних номінаціях.
Ім'я Валентини Пастушиної пам'ятають учні, батьки з міста Прип'яті. Валентина Миколаївна працювала вчителем, брала участь у ліквідації наслідків аварії та евакуації прип'ятських дітей. Вона згуртувала навколо себе евакуйовані родини і створила громадську організацію «Діти Чорнобиля», що нині працює в Оболонському районі столиці. За громадську роботу Валентина Миколаївна нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, медаллю «Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС». Валентину Миколаївну відзначено в номінації «Жінка-педагог».
Зінаїда Сильченко стала переможницею у номінації «Жінка-героїня». Зінаїда Миколаївна в 17 років добровільно пішла до Школи особливого призначення Українського штабу партизанського руху, отримала звання старшого сержанта, воювала. Закінчила історичний факультет Львівського педінституту, захистила кандидатську, працювала в Інституті філософії АН України. Бере участь у ветеранському русі, очолює Комітет жінок ради Київської міської організації ветеранів. Має багато нагород від держави.
Світлану Причину знають як добру, чуйну й лагідну матусю трьох дітей. Вона — гарна господиня та кваліфікований сімейний лікар. Працює 35 років головним лікарем медичної амбулаторії у селі Кашперівка, що на Київщині. Світлана Павлівна здобула перемогу в номінації «Жінка-медик».
Сама виховує трьох синів і Валентина Тертична. Вона активно співпрацює в об'єднанні багатодітних сімей «Оріяна», користується повагою серед багатодітних родин і заслужено отримала звання «Багатодітна мати».
Із вдячністю згадують ім'я Альвіни Кальченко її учні — випускники Київського хореографічного училища. Після сольної кар'єри на сцені Національного академічного театру опери і балету імені Тараса Шевченка Альвіна Георгіївна розпочала діяльність балетмейстера-педагога. Її відзначено як «Жінку-митця».
Ім'я Ганни Матіко-Бубнової добре відоме киянам. Багато років вона займається доброчинною діяльністю у Міжнародному благодійному фонді Святої Марії. Лише завдяки стипендіям меценатів фонд дав дорогу у велике мистецтво 175 обдарованим дітям. Зігріті любов'ю й малозабезпечені, люди похилого віку. Ганна Василівна отримала нагороду «Жінка — громадський діяч».
Тетяна Семикіна вшанована як «Жінка — олімпійська чемпіонка». Тетяна Георгіївна — майстер спорту міжнародного класу з веслування на байдарках та каное, заслужений тренер України, бронзова медалістка Олімпійських ігор 2004 року, срібна призерка чемпіонату світу, дворазова чемпіонка Європи та світу.
Людмила Дригало — мати трьох дітей, дбайлива бабуся, а ще вона очолює компанію — лідера на ринку заморожених продуктів України, бере активну участь у громадській діяльності, є членом Української торгово-промислової палати, головою Міжнародного благодійного фонду «Наша спадщина». Людмила Борисівна отримала нагороду у номінації «Жінка-меценат».
— У мене дітей найбільше — двадцять тисяч,— сказала у своєму виступі Анастасія Кобзаренко, яка вже 45 років очолює Національну бібліотеку України для дітей.
За цей час збудовано нове приміщення бібліотеки, яке має унікальну архітектуру та художнє оформлення. Анастасія Кобзаренко, Герой України, отримує, як сама зауважила, найдорожчу для неї благодійну нагороду «Жінка — діяч культури».
У номінації «Жінка — державний діяч» нагороджено Галину Козлову, директора Київського міського центру сім'ї «Родинний дім». Галина Михайлівна багато уваги приділяє популяризації та збереженню кращих родинних традицій. Під її керівництвом втілюються в життя програми підтримки жінок, які бажають реалізувати себе в професійній сфері.
На конференцію змогла прибути Тетяна Лукашенко, яка зовсім недавно отримала інвалідний візок. У родині сталася біда, але співчутливі й організовані жінки з «Федерації жінок за мир у всьому світі» своєчасно прийшли на допомогу. Тетяна — талановита майстриня. Вона чудово вишиває й виготовляє вироби з бісеру. Отож організували невеличкий ярмарок і зібрали кошти на лікування, які на конференції передали дівчині.
Справжньою родзинкою свята була народна артистка України Діана Петриненко. Вона привітала учасників та гостей конференції піснею. Звучали пісні також у виконанні заслуженої артистки України Наталії Шелепницької, лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів Ірини Персанової, народного артиста України Гурбан Аббасова.
Приказка зазначає, що «жінки слабкі, а матері сильні». Так, жінка може бути слабкою, а вже мати, її любов — сильніша від усього у світі.

Людмила ЧЕЧЕЛЬ
також у паперовій версії читайте:
  • «ЗНІМІТЬ ЦЕ НЕГАЙНО!»
  • І КУДИ ВОНИ ПОСПІШАЮТЬ?
  • ЗАПИТУВАЛИ— ВІДПОВІДАЄМО

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».