Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ДМИТРО МЕДВЕДЄВ: НЕ МОЖНА СИДІТИ НА ДВОХ СТІЛЬЦЯХ
Президент Росії Дмитро Медведєв вважає, що Україна повинна визначитися з приводу інтеграції в Європейський Союз або співпраці з Митним союзом. Про це він сказав на прес-конференції в Москві, відповідаючи на запитання українських журналістів.
«Не можна бути скрізь. Чи там, чи там. Це повинні розуміти всі, у тому числі мої українські друзі й колеги. Не можна сидіти на двох стільцях, потрібно робити якийсь вибір»,— зазначив він, повідомляє УНІАН.

Медведєв наголосив, що його «аніскільки не бентежить європейська інтеграція України».
«Ви, зрештою, суверенна країна, і вам вибирати, куди інтегруватися. Хочете — в Євросоюз, якщо вас там чекають, хочете — в інші місця. Єдине, що можу сказати точно: якщо Україна, наприклад, обере європейський вектор, то їй, звичайно, буде важче знаходити якісь розв'язки в рамках Єдиного економічного простору і Митного союзу, в яких беруть участь Росія, Казахстан і Білорусь, тому що це інше інтеграційне об'єднання»,— запевнив він.
Водночас президент РФ переконаний, що європейська інтеграція — це нормальний шлях. «Ми всі європейські країни. Я маю на увазі Україну і Росію. Ми не тільки дружимо, ми висуваємо свої проекти на європейський ринок. У Росії, нагадаю, 250 мільярдів доларів торгового обороту з Євросоюзом. І для нас ЄС — найважливіший торговий партнер. Але і це, і це, швидше за все, разом не вийде»,— вважає Медведєв.

ЧУДОВА «СІМКА»
Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, 78,4% електорату взяла б у них участь. Про це свідчать результати загальнонаціонального соціологічного дослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень «СОЦІС» спільно з Київським міжнародним інститутом соціології «КМІС» від 31 березня до 11 квітня 2011 року.
За умови, коли б вибори до ВР відбулися найближчим часом, рейтинги основних політичних сил в Україні розташувалися б так: за Партію регіонів проголосувало б 17,8%; Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» набрало б 12,7%; за партію «Фронт змін» віддали б голоси 7,4%; партія «Сильна Україна» набрала б 4,7%; партія «Удар» — 3,9; Комуністична партія України — 3,3; Всеукраїнське об'єднання «Свобода» — 3,3%. Усі інші політсили набирають менш ніж 3%. Не підтримали б жодну з партій 14,8 відсотка.
Із 74,8% опитаних, які висловили намір узяти учаcть у виборах, за Партію регіонів віддали б свої голоси 26,3% виборців; за Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» — 18,8; партію «Фронт змiн» підтримало б на виборах 10,8%; партiя «Сильна Україна» набрала б 6,5%; партiя «Удар» — 5,3; Комунiстична партія України — 4,9; Всеукраїнське об'єднання «Свобода» — 4,8; Народна партія України —1,1; блок «Наша Україна» — 0,9 відсотка.
За іншу партію або блок проголосувало б 4,2%, не підтримали б жодну з партій 16,3% опитаних.
Загалом по всій території України силами чотирьох дослідницьких центрів було проведено 26 тис. інтерв'ю (у 24 областях, АР Крим і м. Київ) методом face to face за місцем проживання респондента, за вибіркою, яка репрезентативна для всієї країни та кожної області зокрема (у тому числі АР Крим і м. Київ), за такими показниками, як вік (особи, старші 18 років), стать, тип поселення (місто/село) і показником адміністративно-територіального поділу (область). Статистична похибка вибірки становила +/- 0,9 відсотка.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ВІСІМ ВИМОГ ДО ВЛАДИ
  • ДОЖИВЕМО ДО ПОНЕДІЛКА
  • УКРАЇНА У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».