Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ЗНАЙШЛИ ЗАНЕДБАНУ ДІЛЯНКУ ВЕЛИКОЇ КИТАЙСЬКОЇ СТІНИ
Китайські археологи знайшли занедбані руїни Великої стіни, повідомляє lenta.ru із посиланням на китайське агентство «Синьхуа». Приблизно 20-кілометрову ділянку виявили у північно-східній провінції Ляонін, у гірських районах повіту Суйчжун. У цьому регіоні стіну перебудовували за часів династії Мін (1368–1644).

Будівництво Великої китайської стіни почалось у III ст. до н. е. Впродовж наступних віків її багаторазово добудовували і перебудовували аж до воцаріння манчжурської династії Цин (1644–1911), за якої за стіною перестали доглядати, і будівля почала руйнуватися. Масштабну реставрацію найбільшої китайської визначної пам'ятки почали лише в останній третині XX ст.
Зазначимо, що нині збереглася лише третина Великої китайської стіни, протяжність якої колись становила близько 6,5 тис. км. Після того як кілька ділянок у передмісті Пекіна відреставрували або відбудували наново, стіна стала популярним туристичним об'єктом.
Проте решта «диких» відрізків залишається в жалюгідному стані. Крім того, їхня протяжність невблаганно скорочується. Окрім дії природних чинників, це пов'язано і з господарською діяльністю людини. Так, у місцевій пресі періодично з'являються повідомлення про те, що кам'яні блоки і цеглу розтягує місцеве населенням на будівництво.
Велика китайська стіна входить до реєстру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а нещодавно історичний пам'ятник поповнив новий список «семи див світу».

ЗВЕРНУВСЯ У ПОЛІЦІЮ ПІСЛЯ СВАРКИ В ПІСОЧНИЦІ
Семирічний школяр зі шведського міста Арбуга звернувся у поліцію після сварки в пісочниці з товаришем, повідомляє lenta.ru. У бесіді з оператором екстреної служби хлопець розповів про те, що інша дитина вдарила його. Він також попросив, щоб на місце події виїхали працівники правоохоронних органів, які могли б розібратися з його кривдником.
Коли оператор вислухав дитину, він зрозумів, що відправляти наряд поліції до пісочниці не треба і порадив звернутися до батьків, щоб ті, у свою чергу, допомогли залагодити конфлікт.
При цьому у шведській поліції зазначили, що не мають нічого проти подібних дзвінків. На думку правоохоронців, звертаючись до поліції, діти виявляють свідомість і демонструють знання номерів екстрених служб.
Додамо, що в Новій Зеландії вихованцям кількох дитсадків видали «ліцензії на носіння зброї» — документ, у якому зазначено, що дитина має право носити з собою іграшковий пістолет.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ
  • ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».