Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
ВІДОМО НАЗВУ РЕЖИСЕРСЬКОГО ДЕБЮТУ АНДЖЕЛІНИ ДЖОЛІ
Картина, режисером якої вперше виступила актриса Анджеліна Джолі, називатиметься «У краю крові й меду», повідомляє lenta.ru. Передбачається, що фільм, який розповідає про стосунки між сербом і боснійською мусульманкою за кілька днів до початку війни в Боснії, вийде на екрани США 23 грудня. Прокатом картини займеться компанія Filmdistrict.

Джолі, котра також написала сценарій стрічки, в ній не грала. Ролі виконали сербські та боснійські актори, котрі, як виявилося, володіють англійською мовою. Тому, пояснила режисер, вона створила дві версії картини— сербо-хорватською та англійською мовами.
«У колишньої Югославії багата історія драматичного мистецтва. Актори грали надзвичайно. Для мене було великою честю працювати з ними, і я рада познайомити всіх з їхнім величезним талантом», — наголосила Анджеліна.
Навколо режисерського дебюту Джолі розгорівся скандал. Актриса лише з другої спроби отримала дозвіл на зйомки свого фільму в Боснії. Спочатку міністр культури Боснії і Герцеговини відмовив зірці через неправдоподібність сюжету картини, заснованої на історії кохання боснійки і серба.
У свою чергу, активістки боснійської асоціації «Жінки — жертви війни» звернулися до ООН зі скаргою на Джолі й заявили, що актриса не гідна свого статусу посла доброї волі. Асоціація дійшла висновку, що картина буде про кохання насильника і жертви, а це спотворить історичну правду і образить тих, хто насправді пройшов крізь жахи війни.
Джолі — посол ООН від 2001 року. У квітні 2010-го вона разом із Бредом Піттом побувала в Боснії. Анджеліна долучилася до проектів ООН, спрямованих на допомогу боснійцям, які через різні причини не можуть повернутися додому після війни.

НА «ЄВРОБАЧЕННІ-2011» ПЕРЕМІГ АЗЕРБАЙДЖАН
У Дюссельдорфі (Німеччина) 14 травня відбувся фінал конкурсу «Євробачення-2011», повідомляє tsn.ua. Перемогли Ніяр Джамал і Ельдар Гасімов з Азербайджану. Вони набрали 221 бал. Дует виконав композицію Running Scared — «Тікаю наляканий». Найвищий бал дали Росія, Туреччина і Мальта.
Друге місце дісталося представникові Італії Рафаелю Гуалацці з піснею Madness of Love, а третє — Еріку Сааде зі Швеції за пісню Popular.
Представниця України Міка Ньютон, яка під номером 23 виконала пісню Angel, здобула четверте місце. Разом із нею виступала євпаторійська художниця Ксенія Симонова, відома своєю пісочною анімацією. Співачка отримала найвищий бал (12) від Вірменії, Словаччини та Азербайджану. Зазначимо, Росія дала Україні 10 балів.
Результати голосування від України в прямому ефірі «Євробачення» оголосила співачка Руслана, котра була переможницею цього конкурсу 2004 року. Українці поставили 12 балів Грузії. Росія, яку представляв Олексій Воробйов із піснею Get You, отримала від України 8 балів. У загальному заліку Росія посіла 16-те місце.
Нагадаємо, за прогнозами авторитетних букмекерських контор, перемогу пророкували представникові Франції 21-річному Аморі Вассілі. Торішня переможниця «Євробачення» Лєна Маєр-Ландрут посіла десяте місце.
У фіналі змагалися 25 країн, серед яких переможці першого півфіналу: Сербія, Литва, Греція, Азербайджан, Грузія, Швейцарія, Угорщина, Фінляндія, Росія та Ісландія і переможці другого півфіналу: Естонія, Румунія, Молдова, Ірландія, Боснія і Герцеговина, Данія, Австрія, Україна, Словенія та Швеція. А також автоматично до фіналу увійшли представники Німеччини, Великої Британії, Франції, Іспанії та Італії.
Переможця конкурсу визначали глядацьким голосуванням у 43 країнах і голосуванням професійного журі. Перехідний приз — кришталевий мікрофон.
Додамо, що цьогорічне «Євробачення» не обійшлося без скандалів. Зокрема, п'ятнадцять глядачів потрапили до лікарні з опіком сітківки очей від світла прожектора.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОЛ МАККАРТНІ ОДРУЖИТЬСЯ ВТРЕТЄ
  • ВІДЕОІГРИ ВИЗНАЛИ ВИДОМ МИСТЕЦТВА
  • ДЖОННІ ДЕПП ЗАПИШЕ ДУЕТ ІЗ AEROSMITH
  • FHM І MAXIM ОБРАЛИ НАЙЧАРІВНІШИХ ЖІНОК
  • АРНОЛЬД ШВАРЦЕНЕГГЕР РОЗЛУЧИВСЯ З ДРУЖИНОЮ
  • У «ДОКТОРА ХАУСА» БУДЕ ВОСЬМИЙ СЕЗОН
  • «КОРОЛЬ ГОВОРИТЬ» ЗНОВУ У ФАВОРІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».