Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ФОТОХУДОЖНИК ТИЖДЕНЬ ЗНІМАВ ЧУМАЦЬКИЙ ШЛЯХ
Норвезький фотохудожник Тер'є Сорг'єрд зробив гарні знімки небесної сфери, проживши тиждень на вершині іспанської гори Тейде, що на острові Тенеріфе, повідомляє tsn.ua. Перебуваючи там від 4 до 11 квітня, ентузіаст намагався відзняти якомога більше принад місцевої природи, тому за цей час спав лише 11 годин.

Проте відзняте ним варте цих поневірянь. Норвежець з вершини найвищої гори Іспанії спостерігав за хмарами, котрі пробігають перед очима глядача, як океанські хвилі. Однак, на відміну від простих смертних, що милуються хмарами знизу, він дивився на них зверху.
Уночі Тер'є знімав зоряне небо, причому особливу чарівність вигляду галактики надала піщана буря, яку принесло з пустелі Сахара.
«Потужна піщана буря вдарила по Сахарі 9 квітня. Приблизно о третій ночі вона добралася і до мене, так що я практично не міг розгледіти небо власними очима. Раніше я встановив камеру на зйомку Чумацького шляху впродовж п'яти годин і був переконаний, що піщана буря зіпсує справу. Одначе, на мій подив, камера змогла зняти піщану бурю, що підсвічується островом Гран-Канарія, і вона виглядала як золоті хмари, крізь які світили зірки»,— розповів фотохудожник.
Відеосюжети, які Сорг'єрд створює на основі послідовності фотознімків, розміщено на сайті vimeo. Раніше він зробив багато знімків північного сяйва поблизу Кіркенеса, неподалік російського кордону.

ВИРІШИВ ОДРУЖИТИСЯ З КАРТИНОЮ
Житель Польщі Томаш Уринович має намір одружитися з картиною, що належить йому. На ній зображено дівчину його мрії. Наречений стверджує, що не знайшов такої жінки в реальності, тому укладе шлюб із намальованою, повідомляє lenta.ru.
За словами Уриновича, вперше він побачив картину із зображенням дівчини, що несе кошик з білизною, 2001 року в галереї, а потім викупив її. Картину намальовано 1955 року.
Протягом останніх десяти років 37-літній Томаш шукав натурницю або самого художника, Антоні Марію Квіка. Закоханий чоловік розповів, що хотів би поспілкуватися з предметом свого обожнювання, випити з нею каву і дізнатися, як їй живеться. Проте пошуки не увінчалися успіхом.
«Не знаю, чи можна зробити це в Польщі, але навіть якщо не можна, поїду куди-небудь в інше місце і обов'язково одружуся з нею»,— впевнено заявляє Томаш Уринович.
Чи був чоловік колись одружений з реальною жінкою, не уточнюється.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».